AGD'den Bulgar Büyükelçilğine siyah çelenk   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-03-2010 (17:54)   Son Mesaj: 12-03-2010 (17:54)    Cevap: 0    Gösterim: 458  

    12-03-2010

    AGD'den Bulgar Büyükelçilğine siyah çelenk

    AGD'den Bulgar Büyükelçilğine siyah çelenk


    Anadolu Gençlik Derneği Ankara Üniversiteler Komisyonu Üyeleri, Bulgaristan’da yaşanan müftü krizini protesto etmek için Bulgaristan’ın Ankara Büyükelçiliği önünde protesto eylemi düzenledi.

    Yapılan açıklama sonrası büyükelçilik binası önüne siyah çelenk bırakılarak, Bulgaristan Devleti protesto edildi.
    Daha önce Bulgar Müslümanlar tarafından seçilerek görevine atanan başmüftünün Bulgar Devleti tarafından görevinden alınarak yerine Komünizm döneminin şaibeli ve sorunlu müftüsü Nedim Gencev"in atanması sonrası gerginlik devam ediyor. Yaşanan bu gerginlik sonrası Anadolu Gençlik Derneği Ankara Üniversiteler Komisyonu Üyeleri, Bulgar Müslümanlara destek olmak için elçilik binası önünde protesto eylemi yaptı. Birçok üniversiteden gelen öğrenciler Bulgaristan Ankara Büyükelçilik binası önünde toplanarak açıklama yaptı. Açıklama sonrası ise elçilik kapısına siyah çelenk bırakıldı.

    'MÜFTÜ ATAMASINI KINIYORUZ'

    Yapılan açıklamada, Bulgaristan"ın bu tavrının endişe verici boyutlara ulaştığının altı çizilerek, "Bizler AGD olarak yaşanan olayları şiddetle kınıyoruz. Yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bulgaristan bütün uluslar arası kararlara rağmen Komunist ajan olduğu iddia edilen Nedim Gencev"in zorla Bulgaristan"daki Müslümanlara baş müftü olarak atanmasını kınıyoruz" denildi.

    Müslümanların hiçbir problemine çözüm getiremeyen ve yolsuzlukları ile sürekli gündeme gelen Gencev"in görevden alınarak yerine Müslümanların kendilerinin seçtiği müftünün atanmasını beklediklerini kaydeden AGD"liler, "Bulgaristan"daki baş müftülük binasına dayanmış. Baş müftülük binasını polislerin yardımıyla ele geçirmiştir. Baş müftülük binasında bekleyen binlerce Müslüman"a destek olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz. Bulgaristan halkı yalnız değildir" açıklamasında bulundu.




    AGD'den Bulgar Büyükelçilğine siyah çelenk Yorumları