TÜVASAŞ 60 işçi alımı yapacak!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-03-2010 (17:22)   Son Mesaj: 12-03-2010 (17:22)    Cevap: 0    Gösterim: 757  

    12-03-2010

    TÜVASAŞ 60 işçi alımı yapacak!

    TÜVASAŞ 60 işçi alımı yapacak!


    Türkiye Vagon Sanayi A.Ş'ye (TÜVASAŞ) 60 işçi alımıyla ilgili olarak Nisan ayında başlatılan ve Ulaştırma Bakanlığı'nca çeşitli gerekçelerle durdurulan işçi alım sürecinin yeniden başlatıldığı bildirildi.

    TÜVASAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, şirkette istihdam edilmek üzere 30 Nisan'da ilan edilen 60 daimi işçi alım işleminin Bakanlık talimatıyla 20 Mayıs'ta ikinci bir emre kadar durdurulduğu hatırlatıldı.
    Bakanlığın yeni talimatıyla sürecin yeniden başlatıldığı ifade edilen açıklamada, alım işlemlerinin, mevzuat çerçevesinde İŞKUR tarafından daha önce şirkete gönderilen listeler üzerinden, kaldığı yerden devam edeceği belirtildi.

    Açıklamada, kuraya tabi personelin (kaynakçılar ve pürmüzcüler) kura çekim işleminin TÜVASAŞ Lokali'nde 12 Aralık Pazar günü saat 11.00'de noter aracılığıyla yapılacağı bildirildi.

    Konuyla ilgili açıklama yapan Genel Müdür İbrahim Ertiryaki, fabrikanın daha verimli çalışması için göreve geldikleri günden beri teknolojik yatırımlar yanında, insana da yatırım yapmayı ilke edindiklerini kaydetti.

    TÜVASAŞ'ın Sakarya ve ülke ekonomisine katkısının istihdam sağlama noktasında da değerlendirilmesi gerekliliğini önemsediklerini belirten Ertiryaki, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

    ''Geçtiğimiz yıl, Ar-Ge bölümümüze günümüz dünyası ihtiyaçlarına uygun tasarımlar geliştirecek 20 mühendis alımının ardından, bu yıl da Dizel Tren Set Projemizde yoğunluklu olarak çalışacak 60 vasıflı işçi alımıyla insan kaynaklarımızı geliştirmek konusunda çalışmalarımıza aralıksız devam etmekteyiz.

    TÜVASAŞ'a 60 işçi alınmasına ilişkin süreç, daha önceki pek çok işe alımda olduğu gibi, prosedürler gereği, ilgili olan kurumların da katılımıyla objektif kriterler esas alınarak yürütülecektir.

    TÜVASAŞ'a 20 yıl aradan sonra toplu işçi alımını gerçekleştirecek olmak bizleri mutlu ediyor. Liyakat esaslarına göre yapılacak bu alımın kurumumuz için hayırlı olmasını diliyorum.''




    TÜVASAŞ 60 işçi alımı yapacak! Yorumları