İspanya hükümeti yeni teşvik paketini onayladı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-03-2010 (17:19)   Son Mesaj: 12-03-2010 (17:19)    Cevap: 0    Gösterim: 644  

    12-03-2010

    İspanya hükümeti yeni teşvik paketini onayladı

    İspanya hükümeti yeni teşvik paketini onayladı


    İspanya hükümeti, yeni teşvik önlemleri içeren paketi onayladı. Paketin haricinde bütçe için alınan tedbirler şöyle:

    Paket, ulusal piyangonun yüzde 30'unun satılmasını, havaalanlarının ve havaalanı hizmetlerinin kısmen özelleştirilmesini, işsizlik maaşlarının düşürülmesini ve küçük işletmeler için vergi indirimini içeriyor.
    İşsizlik oranı ve bütçe açığı giderek artan İspanya'da hükümet, piyasaları, borçlarıyla başa çıkabileceğine ve İrlanda ve Yunanistan gibi Avrupa Birliği ile Uluslararası Para Fonu'nun yardımına ihtiyaç duymayacağı konusunda ikna etmeye çalışıyor.

    İspanya Maliye Bakanı Elena Salgado, İngiliz BBC Radyo 4 kanalıyla yaptığı söyleşide, İspanya'nın yardıma ihtiyaç duyduğunu söylemenin abartılı olduğunu belirterek, ''Biz taahhüt ettiğimiz herşeyi yaptık. Yapmamız gerekenleri, kendi finansal sektörümüzle birlikte yaptık. Bu, güçlü bir yeniden yapılanma işlemi'' dedi.

    TÜTÜN MAMULLERİNDE VERGİ ARTIŞI HAZIRLIĞI

    Öte yandan, İspanyol El Mundo Gazetesi'nin haberine göre, hükümetin, tütün ve tütün mamullerindeki vergiyi artırması bekleniyor.

    Gazete, tütün mamullerindeki vergi artışının yeni anti-tütün yasasının ocak ayında yürürlüğe girmesiyle birlikte uygulamaya başlanacağını belirtti.

    Geçen yıl İspanya'nın bütçe açığı, gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 11,1'ine ulaştı. Hükümet, açığın gelecek yıl yüzde 6'ya düşürülmesini taahhüt ediyor.

    Bütçe açığının düşürülmesine ek olarak İspanyol hükümeti, yüzde 20'ye varan işsizlik oranı sorunuyla başetmeye çalışıyor. Hükümet, işsizliği düşürebilmek ve istihdam piyasasını daha esnek hale getirebilecek için çalışma yasasını daha liberal hale getiriyor.

    Geçen ay açıklanan verilere göre İspanya ekonomisi, Temmuz-Eylül aylarını kapsayan çeyrekte bir önceki çeyreğe göre büyüme kaydetmedi.




    İspanya hükümeti yeni teşvik paketini onayladı Yorumları