200 yıllık çınar ağacı koruma altında   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-03-2010 (15:56)   Son Mesaj: 12-03-2010 (15:56)    Cevap: 0    Gösterim: 487  

    12-03-2010

    200 yıllık çınar ağacı koruma altında

    200 yıllık çınar ağacı koruma altında


    Malatya'nın yeşil dokusunu artırmak için çalışmalarını sürdüren Malatya Belediyesi, Hacı Abdi Mahallesi İpekçi Sokak girişindeki 200 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi çınar ağacının bakımını yaparak, koruma altına aldı.

    Belediye Başkanı Ahmet Çınar, yapılan bakım çalışmasını yerinde inceledi.
    Gazetecilere bilgi veren Çakır, ''İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde görevli orman ve ziraat mühendisi arkadaşlarımız bu çınarın bakımı için çalışma başlattı. Yapılan kontroller kapsamında çınar ağacının kuru ve hastalıklı dalları budanarak, gövde kısmındaki çürük kısımlar temizlenerek ilaçlandı. Temizlenen kovuk kısmı ise doğal çam katranı ile hastalık ve zararlı etkenlere karşı dayanıklı hale getirildi. Tahmini yaşı 200'ün üzerinde olan bu çınar, inşallah önümüzdeki yıl daha da güçlenip canlanacaktır'' dedi.

    Malatya'da yeşili korumak için çalışmaları sürdüreceklerini belirten Çakır, tespit edilen yada edilecek olan tarihi ağaçları da koruma altına almaya, gelecek nesillere bırakmak için titiz bir çalışmaya yapmaya devam edeceklerini ifade etti.




    200 yıllık çınar ağacı koruma altında Yorumları