Bahçeli: Engelleri kaldırmada daha çok mesafe var   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-03-2010 (15:36)   Son Mesaj: 12-03-2010 (15:36)    Cevap: 0    Gösterim: 407  

    12-03-2010

    Bahçeli: Engelleri kaldırmada daha çok mesafe var

    Bahçeli: Engelleri kaldırmada daha çok mesafe var


    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, engellilere gösterilen ilgi ve itinanın çok yetersiz olduğunu, bu konuda alınması gereken daha çok mesafe bulunduğunu belirtti.

    Bahçeli, Dünya Özürlüler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, toplumun yaklaşık yüzde 12'sini oluşturan engellilerin değerini ve önemini yalnızca bir günle sınırlamanın mümkün olmadığını belirtti. Bahçeli, engelli vatandaşların istek ve ihtiyaçlarının tüm vatandaşlarca her fırsatta dikkate alınması ve bu ihtiyaçların karşılanması için azami özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.
    Hiçbir ayrıma takılmadan, insan olmanın sağladığı tüm imkanların engellilere de sunulması ve onlara milletin muhterem birer ferdi olduklarının davranış ve yaklaşımlarla ispat edilmesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli, şunları kaydetti:

    ''Ancak engelli olmayı dışlanmak ve toplumsal ilişkilerden ayrı tutulmak için bir bahane olarak görmek; insani olmayacağı gibi, ahlak ve vicdanla da asla bağdaşmayacaktır.

    Ne yazık ki bugünkü şartlarda, engelli kardeşlerimize gösterilen ilgi ve itina çok yetersizdir ve bu konuda alınması gereken daha çok mesafe bulunmaktadır.

    Nitekim ülkemizde engelli vatandaşlarımız; sosyal güvenlik, sağlık, eğitim, istihdam, ulaşabilirlik ve erişebilirlik, politik haklar, sosyal yaşama katılım gibi birçok alanda türlü sıkıntılar içinde yaşamaya devam etmektedirler. Ayrıca engelli kardeşlerimizin yaşadıkları bu sorunların ailelerini, yakınlarını ve çevrelerini içine alan geniş bir etki alanına sahip olduğu da bilinmektedir.''

    Sorunların çözümünde devletin, özel teşebbüsün ve sivil toplum kuruluşlarının ortak çaba sarf etmelerinin mecburi olduğunu ifade eden Bahçeli, bu işbirliğinde gecikilmesinin toplumsal maliyetlerinin ağır olacağı uyarısını dile getirdi.

    Engellilerin kendilerinde eksiklik görmemeleri ve toplumsal yapıda üretken, verimli ve hak ettikleri sosyal konumda olmaları için herkesin duyarlılık göstermesi gereğine de işaret eden Bahçeli, ''Bu çerçevede sorumluluklarımızın daha da arttığı ve bu bilinçle hareket edilmesinin zorunluluk haline geldiği aşikardır'' vurgusunu yaptı.

    Bahçeli, bundan sonra da engellilere yönelik yapılacak her iyi ve olumlu düzenlemenin arkasında duracaklarını, engellilerin problemlerinin çözülmesi için üzerlerine düşen görevi eksiz yerine getireceklerini bildirdi.




    Bahçeli: Engelleri kaldırmada daha çok mesafe var Yorumları