Sarp Sınır Kapısı'nda yoğunluk giderildi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-03-2010 (14:54)   Son Mesaj: 12-03-2010 (14:54)    Cevap: 0    Gösterim: 529  

    12-03-2010

    Sarp Sınır Kapısı'nda yoğunluk giderildi

    Sarp Sınır Kapısı'nda yoğunluk giderildi


    Sarp Sınır Kapısı'nın Gürcistan tarafında yapımı devam eden modernizasyon nedeniyle oluşan tır yoğunluğu, Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu'nun Gürcü yetkililerle yaptığı görüşme sonrası giderildi.

    Yemlihalıoğlu, sınır kapısında yaklaşık bin 250 araçtan oluşan tır yoğunluğunun giderilmesi için beraberindeki yetkililerle birlikte Acara Özerk Cumhuriyeti Maliye ve Ekonomi Bakanı Vaja Bolkvadze, Gümrük Genel Müdürü Gia Ermakov ve Bakan Yardımcısı Tomas Şavadze ile Sarp Sınır Kapısı mülki idare salonunda toplantı yaptı.
    Yemlihalıoğlu, yaklaşık bir saat süren toplantının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ekim ayında da aynı sorunla karşılaştıklarını hatırlatarak, ''Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Levan Varshalomidze ile yaptığımız toplantıda oluşan tır kuyruklarını bir günde çözdük. Bugün de Maliye ve Ekonomi Bakanı ile Gümrük Genel Müdürünün katıldığı toplantı yaptık. Toplantı sonrasında kendi taraflarındaki tır geçiş peron sayısını artırmalarını sağladık'' dedi.

    Yılbaşının yaklaşması nedeniyle tır geçişlerinde gözle görülür oranda artış olduğunu dile getiren Yemlihalıoğlu, ''Bu nedenle kapıda yaklaşık bin 250 tır bekliyor. Gürcü yetkililerle sürekli diyalog içerisindeyiz, iletişimimizde bir sorun yok. Kapımızda bekleyen tırların geçişleri hızlı bir şekilde başladı. Birkaç gün içerisinde sorun tamamen bitecek. Gürcü tarafındaki kapının modernizasyonu bittiği an böyle uzun tır kuyruklarının yaşanmayacağına inanıyorum'' diye konuştu.

    Acara Özerk Cumhuriyeti Maliye ve Ekonomi Bakanı Vaja BolkvadzeVaja Bolkvadze ise modernizasyon çalışmalarının bu ay sona ereceğini, bundan sonra geçişlerde bir sorun yaşanmayacağını belirtererk, ''Hem Gürcü hem de Türkiye tarafı için geçişler hızlı bir şekilde gerçekleşecek. Ayrıca yeni bir gümrük terminali inşa ediyoruz. Aralık ayının 25'inde açılışını yapacağız. Bununla birlikte tırların geçişleri de hızlanacaktır'' değerlendirmesinde bulundu.

    Açıklamaların ardından Vali Yemlihalıoğlu, gümrük sahası ile Sarp Sınır Kapısı'nda bekleyen tır sürücüleriyle sohbet etti.

    Bu arada Azerbaycan'dan yola çıkan Türk yolcu otobüsünün Gürcü tarafında bazı evrak eksikliğinden dolayı yaklaşık 10 saat bekletildiği haberini alan Yemlihalıoğlu, otobüsteki Azerbaycan vatandaşlarına çay ikramında bulundu. Telefonla Gürcü yetkilileri arayan Yemlihalıoğlu, otobüsün kısa sürede Türkiye tarafına geçmesini sağladı.




    Sarp Sınır Kapısı'nda yoğunluk giderildi Yorumları