Jandarma kaybolan Alman turisti buldu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-03-2010 (14:06)   Son Mesaj: 12-03-2010 (14:06)    Cevap: 0    Gösterim: 596  

    12-03-2010

    Jandarma kaybolan Alman turisti buldu

    Jandarma kaybolan Alman turisti buldu


    Antalya'nın Alanya ilçesinde, dün grupla gittiği tarihi Siedra Kalesi'nde arkadaşlarından ayrılarak kaybolan ve geceyi bölgede geçiren Alman turisti, jandarma buldu.

    Alınan bilgiye göre, bir otelde konaklayan 63 yaşındaki Alman Karl Heinz Reimann, seyahat acentesinin düzenlediği tura katıldı. Grupla birlikte Mahmutlar Beldesi yakınlarındaki tarihi Siedra Kalesi'ne giden Alman turistin, dönüş sırasında otobüste olmadığı fark edildi. Bunun üzerine acente yetkilileri ve arkadaşları Alman turisti aramaya başladı. Alman turistin bulunamaması ve havanın kararması üzerine durum jandarmaya bildirildi.
    İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı ve Mahmutlar Jandarma Karakol Komutanlığı bünyesinde oluşturulan ekiplerle Alman turistin aranması çalışmaları başladı. Dağlık alanda Alman turist Reimann'a ulaşamayan jandarma, turisti sabah saatlerinde bir ağacın altında otururken buldu.

    Mahmutlar Jandarma Karakolu'na götürülen Alman turistin, gece boyunca bölgede gezdiğini, zaman zaman da uyuduğunu ve herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadığını söylediği bildirildi. Reimann'ın cep telefonu ile oteldeki bir arkadaşını aradığı ve kaybolduğunu söylediği, ancak telefonun bataryasının bitmesi nedeniyle kendisiyle daha sonra temas kurulamadığı kaydedildi.

    Alanya'ya tek başına tatile gelen Alman turist, karakoldaki işlemlerinin ardından kaldığı otele götürüldü.

    -İL JANDARMA ALAY KOMUTANI EKİCİ-

    Antalya İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay İsmail Ekici de, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün 30 kişilik bir grupla hem dağ yürüyüşü hem de piknik için yola çıkan turistin saat 15.00 sıralarında farketmeden gruptan koptuğunu, bir süre arandığını, havanın kararması üzerine sonuç alınamayınca da jandarmaya haber verildiğini bildirdi.

    Turisti aramak üzere ekiplerin araziye çıktığını, arama çalışmalarına destek vermesi için Akseki'den komando birliklerini de getirdiklerini anlatan İsmail Ekici, arama ekiplerinin seslerini duyan turistin bağırarak yardım istediğini söyledi.

    -VALİ'DEN TEŞEKKÜR-

    Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da, Karl Heinz Reimann'in bulunabilmesi için jandarmanın gece boyunca arama çalışmalarını sürdürdüğünü, çok sayıda ekiple yapılan çalışmalar sayesinde Alman turistin sağlıklı olarak sabah saatlerinde bulunduğunu bildirdi. Vali Altıparmak, Alman turistin aranması çalışmalarını yürüten jandarma ekiplerini kutlayarak, teşekkür etti.




    Jandarma kaybolan Alman turisti buldu Yorumları