Bakan Yıldırım, uydu için Çin'e gidecek   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-03-2010 (13:36)   Son Mesaj: 12-03-2010 (13:36)    Cevap: 0    Gösterim: 546  

    12-03-2010

    Bakan Yıldırım, uydu için Çin'e gidecek

    Bakan Yıldırım, uydu için Çin'e gidecek


    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, gelecek hafta karayolu ve demiryolu konularını görüşmek üzere Çin'e, uzay ve uydu konularını ele almak için de Japonya'ya gideceğini söyledi.

    Yıldırım, PTT Genel Müdürlüğünde, Ulaştırma Bakanlığı yöneticileri ve bağlı kurumların genel müdürleriyle bu yılın son koordinasyon toplantısında bir araya geldi.
    Toplantı hakkında bilgi veren Yıldırım, burada Ulaştırma Bakanlığının bu yıl yaptığı çalışmaların ele alınacağını ve gelecek yıl programının gözden geçirileceğini söyledi. Karayolları, demiryolları, posta, uzay ve uydu çalışmaları gibi Bakanlığının sorumluluk alanındaki faaliyetleri değerlendireceklerini ifade eden Yıldırım, böylece bir performans ölçümü de yapacaklarını kaydetti. Yıldırım, ''Bu toplantıyla gelecek yıl hayata geçirmeyi planladığımız projeleri zamanında hayata geçirmek için gereken tedbirleri de alacağız. Yasal düzenlemeye ihtiyaç olan konuları belirleyeceğiz'' diye konuştu.

    Bakan Yıldırım ayrıca gelecek hafta Çin Halk Cumhuriyeti ve Japonya'ya yapacağı ziyaretlere ilişkin şunları söyledi:

    ''Önümüzdeki hafta Çin Halk Cumhuriyeti ile başladığımız özellikle demiryolu alanındaki çalışmaların devamı olarak Çin'e karayolu, demiryolu ve uzay, uydu konularında da Japonya'ya seyahat gerçekleştireceğiz. Böylece ikili projeler ve işbirliği yapmayı hedefliyoruz. Öyle ümit ediyorum ki Çin ile 8 Ekimde imzaladığımız sözleşme demiryollarında 2023 hedeflerimizde büyük aşama katettirecek.''




    Bakan Yıldırım, uydu için Çin'e gidecek Yorumları