4 ilde 7 doktor çok sayıda eczacı gözaltında   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-03-2010 (13:06)   Son Mesaj: 12-03-2010 (13:06)    Cevap: 0    Gösterim: 608  

    12-03-2010

    4 ilde 7 doktor çok sayıda eczacı gözaltında

    4 ilde 7 doktor çok sayıda eczacı gözaltında


    Gaziantep, Adana, Hatay ve Şanlıurfa'da sabah erken saatlerde eş zamanlı yapılan operasyonda, aralarında 7 doktor çok sayıda eczacı, ilaç mümessili, hastane çalışanı ve memurlarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

    AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, İslahiye Devlet Hastanesinde sahte belgelerle ilaç yolsuzluğu ve yasa dışı yollardan elde edilen ilaç kupürleriyle devleti zarar uğrattıkları belirlenen bir çeteyi 8 aylık fiziki ve teknik takibin ardından belirledi.
    Gaziantep, Adana, Hatay ve Şanlıurfa'da sabah erken saatlerde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, aralarında 7 doktor, çok sayıda eczacı, ilaç mümessili, hastane çalışanı ve memurlarında aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

    Diğer 3 ilde gözaltına alınan zanlıların Gaziantep'e getirilmesinin ardından 24 zanlının sorgusuna başlanacağı bildirildi.

    İddiaya göre, çete üyelerinin bir yıldan fazla bir süre zarfında, İslahiye Devlet Hastanesi ile bazı özel hastanelerde, hastalara verilmesi gereken ilaçları çeşitli eczanelere düşük fiyattan sattıkları, bazı doktor ve hastane yetkililerinin kaşe ve mühürlerini kullanarak sahte ilaç reçeteleri yazarak devleti zarara uğrattıkları belirlendi.

    Emniyetteki işlemlerin ardından, zanlıların ''Çıkar amaçlı örgüt kurmak, örgüte üye olmak, devleti zarar uğratmak, evrak üzerinde sahtecilik gibi '' çeşitli suçlardan adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

    Bu arada, İslahiye'de bazı zanlıların gözaltına alınıp Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne sevk edildiği sırada, polise saldırmak isteyen Ökkeş Y. ile kardeşi Serkan Y. gözaltına aldı.




    4 ilde 7 doktor çok sayıda eczacı gözaltında Yorumları