HP 2011'de Türk malı oluyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-03-2010 (10:23)   Son Mesaj: 12-03-2010 (10:23)    Cevap: 0    Gösterim: 590  

    12-03-2010

    HP 2011'de Türk malı oluyor

    HP 2011'de Türk malı oluyor


    Bin 500 kişinin çalışacağı fabrikada ayda 250 bin PC üretilecek. HP Türkiye PC'lerin yüzde 90'ını ihraç edecek

    Foxconn, 60 milyon dolarlık yatırımla, Çorlu'daki Avrupa Serbest Bölgesinde (ASB) HP için masa üstü bilgisayar üretimine 2011'de başlıyor.
    HP'nin Türkiye ve bölgeye hizmet verecek Tayvanlı Foxconn tarafından kurulup işletilen bilgisayar fabrikası ayda ortama 250 bin masaüstü bilgisayar üretecek ve yüzde 90'ı HP tarafından bölgeye ihraç edilecek.

    Hepsi Türk çalışanlardan oluşan fabrikada 150'si beyaz yakalı, bin 350'si de mavi yakalı olmak üzere toplam bin 500 kişinin çalışacağı açıklandı.

    HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar, Çorlu'daki fabrikanın, Türkiye'nin Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya masa üstü bilgisayar ihraç eden bir merkez üssü olacağını söyledi.

    Urçar, fabrikanın Türkiye'de ambalaj dışında katma değer sağlayıp sağlamayacağıyla ilgili olarak fabrikanın, ekonomik şartlar uygun olması halinde, ileride bilgisayar yedek parçaları sağlayan bir ulusal tedarik zincirinin oluşturulması bağlamında stratejik önem taşıyacağına inandıklarını ifade etti.

    Urçar, Prag da kurulan fabrikadan örnek verdi. Urçar, Prag'da ayda sadece masaüstü bilgisayar üretmek için kurulan fabrikada şu anda sunucu ve dizüstü bilgisayar dahil pek çok cihazın olduğunu 700 kişi ile kurulan fabrikada 7 bin kişinin çalışmaya başladığını vurguladı.

    YENİ YATIRIMLAR VAR

    Türkiye Yatırım Ajansı Başkan Vekili Hüseyin Aslan da, HP'nin Türkiye'ye geleceğini duyduktan sonra kendileriyle temasa geçenler olduğunu açıklayan Aslan, 30 civarında firmanın, "HP geldikten sonra biz de geleceğiz'' dedi. Bu firmaların içerisinde yatırıma başlayanlar bulunduğunu belirten Aslan, bugüne kadar 80 bin firma ile bağlantı kurduklarını, 2 bin firmaya yardımcı olduklarını kaydetti.

    FOXCONN LOKOMOTİF

    Foxconn Türkiye Genel Müdürü Tuna Kardeş ise yatırım için Türkiye'nin seçilmesindeki asıl nedeni ''Türkiye'deki yetişmiş, tecrübeli insan gücü'' şeklinde açıklayarak, "Foxconn bir lokomotif olacak, ardından vagonlar gelecek'' dedi.




    HP 2011'de Türk malı oluyor Yorumları