Facebook'ta kadın uyuşturucu kuryesi alarmı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-03-2010 (01:56)   Son Mesaj: 12-03-2010 (01:56)    Cevap: 0    Gösterim: 498  

    12-03-2010

    Facebook'ta kadın uyuşturucu kuryesi alarmı

    Facebook'ta kadın uyuşturucu kuryesi alarmı


    Facebook'taki en sosyal kullanıcılar olarak bilinen Malezya'da hükümet, uluslararası uyuşturucu şebekelerinin Facebook üzerinden kadın kuryeler bulmaya çalıştıklarını öne sürdü.

    Dışişleri Bakanı Richard Riot, uyuşturucu şebekelerinin çoğunlukla Afrika kökenli üyelerinin, kuryelik yapacak kurbanlarını Facebook üzerinden seçtiklerini ifade etti.
    Dışişleri açıklamasında seçilen kadınların çoğunlukla üniversite öğrencisi oldukları ve arkadaşlarına yardım için herhangi bir paket taşıdıklarını sandıkları belirtildi.

    Bakan ayrıca, Facebook üzerinden Malezyalı kadınlarla sohbet ederek, masum bir şekilde başlayan bu tip sanal arkadaşlıkların, uyuşturucu kuryeliğiyle sonuçlandığı birçok örnek tespit ettiklerini belirtti.

    Bazı durumlarda ise, Malezyalı kadınlara talep edilen miktarda uyuşturucuyu bir ülkeden diğerine götürmeleri karşılığından büyük ödemeler vaadedildiğini söyleyen Dışişleri Bakanı Riot, bu vaatler arasında Japonya ya da Güney Amerika ülkelerinde tatillerin de yer aldığını belirtti.

    Kadın kurye sayısı ürkütüyor

    1991'den bu yana Malezya dışında tutuklanan Malezya vatandaşlarının 785'i uyuşturucu kuryeliği yaparken yakalandılar.

    Bu kişilerden 149'u kadın kuryelerdi.

    Bakan açıklamasında bu kişilerden kaçının Facebook üzerinden kuryeliğe başladığını belirtmezken, 70 kuryenin ölüm cezası talebiyle yargılanmakta olduklarını söyledi.

    Ülkede yaygın endişe yaratan, kadınların kurye olarak uyuşturucu trafiğine dahil olma oranları, Malezya hükümetinin 2008'den bu yana yurtdışına çıkışları bir denetime tabi tutmasına neden oldu.

    Hükümet tarafından gündeme getirilen önlemlerden biri genç kızların yurtdışına çıkarken aileleri ya da işverenlerinden yazılı izin almaları yönündeydi.

    Ancak ülkedeki kadın gruplarından gelen tepkiler üzerine bu tasarıdan vazgeçildi.

    Malezyalılar "en sosyal"

    Malezyalılar'ın sosyal iletişim sitelerine büyük ilgi gösterdikleri biliniyor.

    TNS araştırma şirketinin geçen ay yayımladığı rapora göre Malezyalılar Facebook gibi sosyal iletişim ortamlarındaki en sosyal kullanıcılar.

    Araştırma, Malezyalı kullanıcıların ortalama 233 arkadaşa sahip olduğunu ortaya koyarken bu sayı Çinliler için 68, Japonlar için ise 29.




    Facebook'ta kadın uyuşturucu kuryesi alarmı Yorumları