Nevzat Yalçıntaş: En büyük imtihanı geçtik   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-02-2010 (22:57)   Son Mesaj: 12-02-2010 (22:57)    Cevap: 0    Gösterim: 610  

    12-02-2010

    Nevzat Yalçıntaş: En büyük imtihanı geçtik

    Nevzat Yalçıntaş: En büyük imtihanı geçtik


    Tahliye edilen İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'ın babası Nevzat Yalçıntaş, ''Ben bir babayım, bütün babalar için evlatlarının hürriyetlerinin kısıtlanması ağır bir imtihandır, o imtihanı geçirdik'' dedi.

    Bir fuarcılık şirketiyle Dünya Ticaret Merkezi arasındaki davayla ilgili ''rüşvet'' iddiaları konusunda başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan ve bugün tahliye edilen Yalçıntaş, cezaevinden ayrıldıktan sonra amcası Hasan Yalçıntaş'ın evine geçti.
    Yol boyunca bir konvoyun eşlik ettiği Yalçıntaş, aracına yaklaşarak sevgi gösterilerinde bulunanlara el sallayarak karşılık verdi. Yalçıntaş, amcasının evinin önünde ise yakınları ve arkadaşlarıyla kucaklaştı.

    Yalçıntaş'ın babası Nevzat Yalçıntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adalete daima güvendiklerini söyledi. Kendilerine, Murat Yalçıntaş'ın tutukluluk halinin adalete hizmet etmek için yapılacak bazı çalışmalar sebebiyle gerekli olduğunun söylendiğini belirten Yalçıntaş, serbest bırakılmasından dolayı ailece çok mutlu olduklarını dile getirdi. Nevzat Yalçıntaş, ''Ben bir babayım, bütün babalar için evlatlarının hürriyetlerinin kısıtlanması ağır bir imtihandır, o imtihanı geçirdik'' dedi. Yalçıntaş, gösterilen ilgiden dolayı kamuoyuna teşekkür etti.

    Murat Yalçıntaş'ın avukatı Ramazan Arıtürk de Ankara Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturmanın sürdüğünü, bu nedenle soruşturma konusunda bir açıklamada bulunmanın doğru olmadığını söyledi. Arıtürk, ''Mahkemenin kararı bize Murat Yalçıntaş'ın masum olduğunu göstermiştir'' diye konuştu.

    Murat Yalçıntaş ise geceyi amcasının evinde geçireceğini, yarın Ankara'daki akrabalarıyla görüştükten sonra, akşam saatlerinde İstanbul'a gitmeyi planladığını kaydetti.




    Nevzat Yalçıntaş: En büyük imtihanı geçtik Yorumları