BBP lideri Topçu çatı oluşturma sözü verdi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-02-2010 (22:54)   Son Mesaj: 12-02-2010 (22:54)    Cevap: 0    Gösterim: 536  

    12-02-2010

    BBP lideri Topçu çatı oluşturma sözü verdi

    BBP lideri Topçu çatı oluşturma sözü verdi


    BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, ''Milli, demokrat merkez çatı oluşturmak ve milletin arzusu doğrultusunda Mecliste olmak istiyoruz'' dedi.

    Gazetecilerle bir restoranda akşam yemeğinde bir araya gelen Topçu, BBP'nin konjonktür gereği bir araya gelen insanlardan değil, kalple bir araya gelen ve kişisel gelecek beklentisi taşımayan kadrolardan oluşan bir parti olduğunu belirtti.
    BBP'nin son seçimlerde 1 milyon oy aldığını, ancak bu oy oranının da ötesinde kamuoyunda kat kat fazla sempati gören bir parti olduğunu ifade eden Topçu, BBP'yi Meclis'e taşımak istediklerini dile getirdi. Topçu, ''Önümüzdeki dönem önemli. Devlet yeniden dizayn edilecek, kurumlar şekillendirilecek. Böyle bir dönemde Alperenler Mecliste olmak istiyor'' diye konuştu.

    Yalçın Topçu, son genel seçimlerde Meclis dışında kalan seçmen iradesinin TBMM'de büyük bir grup kurmaya yetecek büyüklükte olduğunu söyledi.

    Gelecek seçimlerde ''bölücüler hariç'' siyasi partilerle birlikte hareket etme yönünde irade beyan ettiklerini belirten Topçu, ''Milli, demokrat merkez çatı oluşturmak ve milletin arzusu doğrultusunda Meclis'te olmak istiyoruz'' dedi. Bu konuda bazı girişimlerde bulunduklarını anımsatan Topçu, ''Şu anda hamuru mayalıyoruz, görüşüyoruz, sonuçlarına bakacağız'' şeklinde konuştu. Topçu, ''milletçi siyasi kuvvetlerle bir arada olmaktan memnuniyet duyacaklarını'', temel amaçlarının katılımcılığı artırarak, demokrasiye katkıda bulunmak olduğunu sözlerine ekledi.

    Bir gazetecinin, ''Wikileaks belgelerinin arkasında bir devletin olup olmadığını'' sorması üzerine Topçu, ''Belgelerin arkasında şu devlet var, bu devlet var diye bakmayı bir yana bırakarak, olayı devlet ciddiyetiyle ele almak gerekir. Devletin ilgili kurumlarının belgelerle ilgili özel çalışma yapması lazım'' dedi.




    BBP lideri Topçu çatı oluşturma sözü verdi Yorumları