Wikileaks belgeleri ve CHP gündemi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-02-2010 (22:18)   Son Mesaj: 12-02-2010 (22:18)    Cevap: 0    Gösterim: 591  

    12-02-2010

    Wikileaks belgeleri ve CHP gündemi

    Wikileaks belgeleri ve CHP gündemi


    Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık, Kanal T ekranlarında Atila Kırali'nin sunduğu 'Gündem' programında Wikileaks belgelerindeki ayrıntılar ile birlikte CHP'de yaşananları tartıştılar.

    Haftanın politik ve siyasi gelişmeri, Atila Kırali'in sunduğu 'Atila Kırali ile Gündem' programında değerlendiriliyor..
    Dünya siyasetini sarsan ve 'Diplomasinin 11 Eylül'ü diye tanımlanan Wikileaks internet sitesinin yayınladığı gizli olduğu iddia edilen belgeler programda Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık tarafından değerlendiriliyor..

    Ünal Tanık, Wikileaks ile Türkiye'ye ve İran'a önemli mesajlar verildiğini, Türkiye'nin yakından takip edildiği mesajı ile birlikte İran'a İslam ülkelerinin dahi kendisini istemediği mesajı verildiğini söyledi.

    Tanık, Wikileaks olayında CHP'lilerin çok aceleci davrandıklarını ifade ederken MHP lideri Bahçeli'nin çok yerinde açıklamalarda bulunduğunusöyledi.

    Tanık, bundan sonra açıklanacak belgeler arasında CHP ile ilgili yeni iddiaların da yer alabileceğini belgeler arasında CHP'nin yeniden dizaynının yer alabileceğini ileri sürdü.

    Tanık, Türkiye'deki önde gelen işadamlarının AK Parti iktidarı döneminde her zamankinden fazla büyüdüğünü buna rağmen iktadardan mutlu olmadıklarını belirtirken AK Parti'nin doğruları yaparsa bu süreçten karlı çıkabileceğinin altını çizdi.

    Ünal Tanık, ABD'nin kendisini dünyanın en güçlü hissetmesinin kendisi için büyük bir handikap olacağını, ABD'nin cephe savaşı yerine bugün belgeler üzerinden savaş yürüdüğünü belirterek bu savaşda kayıplar verebileceğini, bu hedefin de ABD'nin diplomasisini yeniden kurdurmak olduğunu vurguladı. Tanık bütün yapılanların altında mevcudu daha da güçlendirerek devam ettirmek olduğunu dile getirdi.

    Ünal Tanık, bundan sonraki belgeler için askeriye, medya ve işadamları ile ilgili dökümanların çıkacağını dile getirerek özellikle askeri konularda kıyamet kopabileceğini söyledi.

    CHP'nin kurultaylar partisi haline geldiğini anlatan Tanık, bu yıl içinde bir kurultay yapan partinin Aralık ayında yeni bir kurultay yapılacağını önümüzdeki seçim sonrasında mutlaka kurultaya gideceğini ileri sürdü. Tanık, Kılıçdaroğlu'nun başkan seçildiği Kurultay'da CHP tabanının acaba soruları ile heyecanla geldiğini ancak bugün partide çokbaşka rüzgarların estiğini söyledi.




    Wikileaks belgeleri ve CHP gündemi Yorumları