Kardemir'de işçiler grevi noktaladı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-02-2010 (20:56)   Son Mesaj: 12-02-2010 (20:56)    Cevap: 0    Gösterim: 443  

    12-02-2010

    Kardemir'de işçiler grevi noktaladı

    Kardemir'de işçiler grevi noktaladı


    Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ'de çalışırken iş akitleri feshedilen ve 3 gün önce açlık grevine başlayan işçiler, eylemlerini sona erdirdi.

    Albay Karaoğlanoğlu Caddesi'ndeki 45 işçiyle başlayan ve 8 kişinin yaşadığı rahatsızlık nedeniyle sürdüremediği açlık grevi, Türk Metal Sendikası Genel Başkan Danışmanı Recai Başkan'ın işçileri ikna etmesi üzerine son buldu.
    Başkan, işçilere hitaben yaptığı konuşmada, KARDEMİR'de keyfi uygulamalarla işten çıkartmalar yaşandığını belirterek, şöyle dedi:

    ''Ankara'da, 'neden işverenle mücadele ediyorsunuz' diye soruyorlar. Bizim yönetimi ele geçirmek gibi bir niyetimiz ve faaliyetimiz yok. Kimse böyle aldatmaca işine girmesin. Çelik-İş Sendikası mevcut yönetimle işbirliği yaparak haklarımızı gasp etmiştir. Haklarınızı geri almak yerine, yönetimle işbirliği içine girmiştir. İşçiyi köle gibi görmüştür. Fabrika onların olsun, gasp edilen haklarımızı versinler. Biz ne olursa olsun gasp edilen haklarımızı alacağız, tarih bunu yazacak.''

    Daha sonra işçiler açlık grevi yaptıkları alandan ayrıldı.




    Kardemir'de işçiler grevi noktaladı Yorumları