İran'da cinayetlerle ilgili kritik tutuklama   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-02-2010 (19:57)   Son Mesaj: 12-02-2010 (19:57)    Cevap: 0    Gösterim: 496  

    12-02-2010

    İran'da cinayetlerle ilgili kritik tutuklama

    İran'da cinayetlerle ilgili kritik tutuklama


    İran'da, nükleer araştırmalar yapan bir bilimadamının öldürülmesiyle ve yabancı casusluk kurumlarıyla ilişkili oldukları iddiasıyla bazı kişilerin tutuklandığı bildirildi.

    İran İstihbarat Bakanı Haydar Muslihi, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, son terörist saldırıların ardındaki birtakım kişilerin tutuklandığını söyledi. Muslihi İsrail, ABD ve İngiltere'nin istihbarat kuruluşlarına atıfla "Mossad, CIA ve MI6 bu olayda rol aldı. Bu kişilerin tutuklanması sayesinde yeni ipuçlarına ulaştık" dedi.
    "Bu casusluk kuruluşlarıyla işbirliği yapanların başka planları da olduğunu, ancak durdurulduklarını" ifade eden Muslihi, tutuklananların sayısı veya kimlikleriyle ilgili bilgi vermedi.

    Ülkenin başkenti Tahran'da pazartesi günü düzenlenen eş zamanlı iki bombalı saldırıda nükleer konularda araştırma yapan bir bilimadamı ölmüş, bir diğeri de yaralanmıştı.

    Saldırıları üstlenen olmamasına karşın İranlı yetkililer, bunun ülkenin nükleer programını engellemeye yönelik bir girişim olduğunu savunuyor.




    İran'da cinayetlerle ilgili kritik tutuklama Yorumları