Davutoğlu'na eski elçiden tam destek   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-02-2010 (19:58)   Son Mesaj: 12-02-2010 (19:58)    Cevap: 0    Gösterim: 410  

    12-02-2010

    Davutoğlu'na eski elçiden tam destek

    Davutoğlu'na eski elçiden tam destek


    Wikileaks belgelerinde ABD'lilerin 'tehlikeli' bulduğu Dışişleri Bakanı Davutoğlu için ABD'nin Ankara eski Büyükelçisi Ross Wilson'dan çok farklı açıklamalar geldi.

    Bu akşam yayınlanacak olan 32. Gün programına katılan Wilson, gizli belgelerin yayınlanmasını "çok ciddi bir güvenlik ihlali" ve "büyük sorumsuzluk" olarak niteledi.
    Sızdırma vakasını Türk-Amerikan ilişkilerini zorlaştıran bir faktör olarak da değerlendiren Wilson, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında kullanılan "tehlikeli" sıfatını haksız buldu. Wilson, "Davutoğlu bizim dostumuz. Asla tehlikeli diye nitelendirilemez. Bilakis çok güvenilir birisi." diye konuştu.

    Türk dış politikasında "eksen kayması" olduğu yorumuna da katılmayan Ankara eski büyükelçisi, bu değerlendirmeyi abartılı bulduğunu vurguladı. Wilson, "Türkiye'de 3 yıl boyunca çok keyifli bir görev yaptım. İmkân olsa tekrar Türkiye'de çalışmak isterim" ifadelerini kullandı. Ross Wilson, Wikileaks belgeleriyle ilgili olarak, bu yazışmaların yapılmasının diplomatların görevi olduğunu; ancak bunun belge ve ifadelerin hepsinin doğru olduğu anlamına gelmediğini sözlerine ekledi.

    32. Gün programına Wilson'un yanı sıra Türkiye uzmanı Henri Barkey, Dışişleri eski Bakanı Şükrü Sina Gürel ve Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici de katıldı.




    Davutoğlu'na eski elçiden tam destek Yorumları