Sözde soykırımı iddialarına 5 dilde cevap   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-02-2010 (18:56)   Son Mesaj: 12-02-2010 (18:56)    Cevap: 0    Gösterim: 478  

    12-02-2010

    Sözde soykırımı iddialarına 5 dilde cevap

    Sözde soykırımı iddialarına 5 dilde cevap


    Birinci Dünya Savaşı sırasında Ermeni mezaliminin yoğun olarak yaşadığı iller arasında ilk sırada yer alan Erzurum’da, Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) ile Atatürk Üniversitesi bünyesindeki Genç İnisiyatif Platformu’nca sözde Ermeni iddialarıyla mücadele etmek için 5 dilde yayın yapan bir site kuruldu.

    Sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla mücadele etmek için bir çok çalışma yapan ASİMED, yine bir ilke imza attı. Yaklaşık 7 yıldır Ermeni iddiaları konusunda yurt içi ve dışında kamuoyu çalışması yapan ASİMED ile Genç İnisiyatif Platformu, "www.therealhıstory.org" ve "www.gercek tarıh.org" sitelerini hataya geçirdi. Sekiz üniversite öğrencisi tarafından 3 ayda alt yapı çalışması yapılan, Genç İnisiyatif PlatformuÜyesi 32 öğrencinin günlük güncelleme yapacağı, İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça ve Türkçe olarak Türkiye"ye karşı yürütülen karalama kampanyalarına cevap verecek site Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi"nde düzenlenen tanıtım kokteylle tanıtıldı. Kokteyle Vali Sebahattin Öztürk, Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

    Kokteylde konuşan Vali Sebahattin Öztürk, Dünya"da bu işlerin artık resmi ellerle yapılıyor olsa da sivilmiş gibi bir görüntü verildiğini, bunun için özel gayret sarf edildiğini söyledi. Buna karşın Türkiye"de bunun bir türlü becerilemediğini kaydeden Vali Öztürk, "Çoğu zaman yüzümüze bulaştırıyoruz. Şimdi burada yapılmakta olan şey, gecikilmiş ama yerinde bir girişim. Böyle bir siteyi de ilk Atatürk Üniversite"nin yapması yakışırdı. Çünkü Ermenilerle geçmişte bir şekilde olumlu - olumsuz ilişkileri en fazla olan yerlerden biri Kuzey Doğu Anadolu"dur. İlginçtir bu gün itibariyle düşman değilse bile aramızın bizim en çok olduğu Hıristiyan toplumlar, daha önce en çok kültürel paylaşım içerisinde olduğumuz toplumlardır. Birlikte yaşamışlıktan ve benzer kültürü paylaşmaktan kaynaklanan lehte ve aleyhte sonuçlar doğurması mukadder olan durumlardır. Dolayısıyla bunu ince bir şekilde yürütmek gerekiyor. Düşmanlığı artırmamak, ama haksızlığa uğranıldığı takdirde gerekeni yapmak lazım. İnternet çağında yaşıyoruz. Bu konuda da gençlerin ve üniversitenin böyle bir platforma öncülük yapmış olmaları yerindedir. Bu güne kadar Ermeni meselesi konusunda Ermeniler tarafından binlerce kitap yazılmış ve ilginçtir bunların kaynağı iki yada üç kitaptır. Bundan dolayı da dünya kamuoyunu yanlış yönlendiriyorlardı. Ama bu ve benzer girişimler bize başka metodları kullandırma fırsatını verecekti" diye konuştu.

    Türkiye"nin dış ilişkilerde ilişkilerdeki en büyük sorunlarından biri Ermeni meselesiyle ilgili çözümsüzlükteki en büyük payın tarihçilerde olduğuna inandığını kaydeden ASİMED Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, son bir kaç yıla kadar Ermeni sorunuyla ilgili olarak muhataplar dışarıda Türkiye aleyhine çalışmaların odağı olan ABD'de ve Avrupa ülkelerinde faaliyet yapmalarına karşın Türkiye"nin tüm çalışmayı iç kamuoyu nezdinde yürüttüğünü söyledi. Bu konudaki eksikliği gidermek adına Ermeni sorununu mutlak surette uluslararası kamuoyuna anlatmaya karar vererek bu konuda küçük bir adım atmaya çalıştıklarını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, "Genç arkadaşlarla beraber bir platform oluşturduk. Bu kapsamda 5 dilde bir internet sitesi kurduk. Site aracılığıyla dünyanın her köşesine ulaşmaya çalışacağız. Başta 1915 olayları olmak üzere dünya kamuoyunun Türkler ve Türk tarihi hakkında tartıştığı konulara açıklık getirecek bir web sitesi hazırladık. Bu siteyle Türkiye lehinde bir kamuoyu oluşturmayı amaçlıyoruz. Site için çalışacak olan 32 öğrenci, her gün uluslararası medyayı tarayacak, başta ermeni meselesi olmak üzere Türkiye hakkında çıkan her yayını veri bankasında toplayacak. Toplanan bu veriler,. kurul tarafından değerlendirilerek gerekli tepki hayata geçirilecek. Haftanın belirli günlerinde canlı sohbetler yapılacak" diye konuştu.




    Sözde soykırımı iddialarına 5 dilde cevap Yorumları