Askerin mezarı 20 yıl aradan sonra açıldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-02-2010 (18:57)   Son Mesaj: 12-02-2010 (18:57)    Cevap: 0    Gösterim: 465  

    12-02-2010

    Askerin mezarı 20 yıl aradan sonra açıldı

    Askerin mezarı 20 yıl aradan sonra açıldı


    Sakarya'nın Hendek ilçesinde vatani görevini yaparken 'intihar etti' denilerek cenazesi yakınlarına teslim edilen askerin ölümünden şüphe eden ailesi, 20 yıl sonra kesin ölüm nedeninin ortaya çıkarılmasını istedi.

    Çocuklarının intihar etmediğini, öldürüldüğünü düşündüklerini belirten Ardahanlı ailenin başvurusunu dikkate alan Ardahan Cumhuriyet Savcılığı, öldürülmesinden şikâyet edilen askerin mezarını açarak, çıkan kemikleri kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.
    Erkan Sarıçam isimli Ardahanlı erin cenazesi, 1990 yılında Sakarya'nın Hendek ilçesinde vatani görevini yaparken teskeresine 3 ay kala silahı ile intihar ettiği belirtilerek ailesine teslim edildi.

    Sarıçam'ın teslim raporunda bir kurşunla intihar ettiği belirtilirken, ailesince cenazesi eve geldiğinde vücudunda yapılan incelemede 3 kurşun yeri olduğu tespit edildi.

    Bu olay aile fertlerinin kafalarında soru işareti olarak kalırken, tıbbın gelişmesi, son aylarda faili meçhullerin ortaya çıkarılması nedeniyle aile, çocukları için inceleme talep etti. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığı, mezarı açtırarak, çıkan kemikleri kesin ölüm nedeninin tespit edilmesi için inceleme yapılmak üzere mezarında Trabzon'a gönderdi.

    "KARDEŞİM ŞEHİT OLARAK KABUL EDİLMELİ"

    Konuyla ilgili bir açıklama yapan Erkan Sarıçam'ın kardeşi Erhan Sarıçam, "Kardeşimin intihar ettiği ve bu nedenle öldüğü söylense de biz buna bir türlü inanamadık. Çünkü intihar raporunda bir kurşunla öldürülmüş olarak cenazesi bize teslim edilen kardeşimin vücudunda üç kurşun var. Bu nedenle konuyu avukatım Yusuf Demirci'ye götürerek hukuki mücadele başlattım. Kardeşim intihar etmedi. Şehit olarak kabul edilmeli ve ölüm nedeni de ortaya çıkarılmalıdır." dedi.

    Savcılık tarafından köy mezarlığından çıkarılan Erhan Sarıçam'ın kemikleri Trabzon'da bulunan adli Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.




    Askerin mezarı 20 yıl aradan sonra açıldı Yorumları