Adliye çıkışı kavgada ölümle ilgili karar çıktı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-02-2010 (18:08)   Son Mesaj: 12-02-2010 (18:08)    Cevap: 0    Gösterim: 528  

    12-02-2010

    Adliye çıkışı kavgada ölümle ilgili karar çıktı

    Adliye çıkışı kavgada ölümle ilgili karar çıktı


    Gümüşhane'de duruşma sonrası taraflar arasında çıkan ve 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı silahlı kavgayla ilgili olarak tutuklu yargılanan sanık, 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

    Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, kavga ettiği Kısmet Gedik'i tabancayla öldürdüğü, Ersin Tosun'u da yaraladığı iddia edilen tutuklu sanık Mesut Tonyalı ile tutuksuz sanıklardan Mesut Tonyalı'nın babası Mahmut Tonyalı katıldı. Mesut Tonyalı'nın amcası Ahmet Tonyalı, müşteki sanık Ersin Tosun ile başka suçtan tutuklu Yaşar Gedik ise duruşmaya gelmedi.
    Duruşmada görüşü sorulan Mesut Tonyalı, 24 Nisan 2009'da Yusuf Gedik'in kendilerine yönelik silahlı saldırısı sonrası psikolojisinin bozulduğunu savunarak, ''Yaşadığımız ilk olayın ardından hayatım altüst oldu. Sürekli tehdit alıyorduk. En son duruşma sonrası yaşanan olayı isteyerek yapmadım. Ben öldürmek için ateş etmedim. Korktuğum için ateş ettim'' dedi.

    Tonyalı'nın babası Mahmut Tonyalı da adaletin yerine getirilmesini istedi.

    Sanık avukatı Akın Demir, müvekkilinin olayı meşru müdafaa sınırları içerisinde gerçekleştirdiğini savunarak, tahliyesini talep etti.

    Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Mesut Tonyalı'nın, ''adam öldürme'' suçundan 11 yıl 8 ay, ''silahla yaralama'' suçundan 5 ay, ''ruhsatsız silah bulundurma'' suçundan 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 13 yıl 4 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

    Mahkeme heyeti, diğer sanıklardan Ersin Tosun hakkında 3 ay 26 gün, Ahmet Tonyalı hakkında ise bin 650 lira para cezası verdi.

    Heyet, Mahmut Tonyalı ve Yaşar Gedik'in ise beraatlarına hükmetti.

    OLAYIN GEÇMİŞİ-

    Gümüşhane'de, Mahmut Tonyalı ve oğlu Mesut Tonyalı'nın tabancayla bacaklarından vurularak yaralanmasıyla ilgili olarak Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan tutuklu sanık Yusuf Gedik ile tutuksuz sanıklar Kısmet Gedik, Ali Kemal Gedik ve Yaşar Gedik'in katıldığı 24 Nisan 2009'daki duruşmanın ardından taraflar arasında kavga çıkmış, Mesut Tonyalı'nın tabancayla vurduğu iddia edilen Kısmet Gedik ölmüş, Ersin Tosun yaralanmıştı. Tutuklanan Mesut Tonyalı ile azmettirici olduğu ileri sürülen babası Mahmut Tonyalı ve adam öldürmeye teşebbüs ettiği belirtilen amcası Ahmet Tonyalı ile kavgaya karışan Yaşar Gedik ve Ersin Tosun hakkında dava açılmıştı.




    Adliye çıkışı kavgada ölümle ilgili karar çıktı Yorumları