1915 olayları 2 sitede 5 dilde anlatılacak   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-02-2010 (17:58)   Son Mesaj: 12-02-2010 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 475  

    12-02-2010

    1915 olayları 2 sitede 5 dilde anlatılacak

    1915 olayları 2 sitede 5 dilde anlatılacak


    Erzurum'da, Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) ve Sivil İnisiyatif Gençlik Platformu tarafından oluşturulan iki internet sitesinde, 1915 olayları beş dilde dünya kamuoyuna anlatılacak.

    Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Edebiyat Fakültesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, başta Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri olmak üzere, sitelerin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, ''Geçmişe ait gerçeklerin bilinmesi açısından sitenin çok güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum'' dedi.
    Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk de sivil inisiyatifi her alanda arzu ettiklerini belirterek, ''Sivil inisiyatif demokrasinin olmazsa olmazıdır. Gecikmiş de olsa böyle bir çalışmaya destek veren Edebiyat Fakültesi yetkililerine teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

    Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Özbey de öğrencilere gerekli güven ortamının sağlanması gerektiğine dikkati çekerek, bu durumun üniversitelerinde sağlandığını ve sonuçta böyle önemli bir çalışmanın ortaya çıktığını ifade etti.

    Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi ve ASİMED Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, 1915 olaylarının beş dilde anlatılacağı ''www.therealhistory.org'' ve ''www.gercektarih.org'' isimli internet siteleri hakkında bilgi verdi.

    Eğilmez, sitelerin, Türkçenin yanı sıra İngilizce, Almanca, Fransızca ve Farsça olarak başta 1915 olayları olmak üzere Türk tarihi hakkında bilgi vereceğini belirterek, şunları kaydetti:

    ''Sitelerimizde özellikle 1915 olayları konusunda önemli bilgiler var. Altyapısında 8 öğrencinin çalıştığı sitemizde şu anda 32 öğrencimiz görev alıyor. Sitelerimizde uluslararası medyada her gün Türkiye'yi ilgilendiren haberler derlenerek yayımlanacak. Başta Ermeni meselesi olmak üzere birçok alanda faydalı bilgiler yer alacak. Sitemiz ayrıca, içeriğinde barındırdığı özellikler itibarıyla dünyada ilk olma özelliğindedir.''




    1915 olayları 2 sitede 5 dilde anlatılacak Yorumları