Vali, alkollü sürücünün halini görünce!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-02-2010 (17:58)   Son Mesaj: 12-02-2010 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 689  

    12-02-2010

    Vali, alkollü sürücünün halini görünce!

    Vali, alkollü sürücünün halini görünce!


    Bolu Valisi İbrahim Özçimen, takıldığında alkol kullanan bir kişinin yaşadığı görme bozukluğunu gösteren ''alkol gözlüğü'' takarak, özel pistte bir süre karting aracını kullandı. Özçimen, ''Alkollü araç kullanmak, adeta bir cellat gibi yollarda dolaşmaya benziyor.

    Bolu Emniyet Müdürlüğünün, Hükümet Meydanı'nda düzenlediği etkinliğe katılan Özçimen, takıldığında alkol kullanan bir kişinin yaşadığı görme bozukluğunu gösteren ''alkol gözlüğü'' takarak, özel olarak hazırlanan pistte bir süre karting aracını kullandı.
    Alkol gözlüğü ile alkol kullanan bir kişinin görme bozukluklarını yaşadığını anlatan Özçimen, ''Ülkemizde özellikle trafik kazalarından dolayı her gün çok büyük acılar yaşıyoruz. Yani terörle kıyaslanmayacak oranda. Trafik teröründen insanlarımızı, gençlerimizi, yetişmiş insanlarımızı kaybediyoruz'' dedi.

    Özçimen, Bolu Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin etkinlik kapsamında vatandaşlara, ''alkol kullanan kişilerin hangi seviyede ne kadar görüntü kaybına uğradıklarını'' göstereceklerine işaret ederek, ''Bu amaçla özel gözlükler yaptırdık. Bu gözlükleri okullarımızda ve şoför okullarında da kullanacağız. Ayrıca, alkol aldıktan sonra araç kullanmamalarını sağlamaya çalışacağız. Onları ikna etmeye çalışacağız'' diye konuştu.

    -50 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ-

    Özçimen, projenin amacının, toplumsal duyarlılığı ve bilinci artırmak olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

    ''Bolu'da bu yıl Ramazan Bayramı'na kadar geçen sürede, trafik kazalarında 50 kişi yaşamını yitirdi. Yaşanan bu üzücü gelişme sonrasında arkadaşlarla oturduk ve bir değerlendirme yaptık. Trafik kazalarında sadece Bolu'da 50 kişinin yaşamını yitirmesi çok ağır bir rakam. Bu süreç sonrasında güzergahlardaki önlemlerimizi artırdık ve sürücülere bir dizi trafik uyarısında bulunduk. Bolu, en fazla aracın geçiş yaptığı il. Amacımız, ölümlü trafik kazalarını azaltmak. Aldığımız ciddi tedbirler sayesinde, son birkaç ayda yaşanan trafik kazalarında ölü sayısında çok ciddi düşüşler oldu. Alkollü araç kullanmak, adeta bir cellat gibi yollarda dolaşmaya benziyor.''

    Bu arada, vatandaşlar ve gazeteciler de ''alkol gözlüğü'' ile alkolün görmeye etkisini test etti.




    Vali, alkollü sürücünün halini görünce! Yorumları