Hangi işlemci size hitap ediyor?   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-02-2010 (17:42)   Son Mesaj: 12-02-2010 (17:42)    Cevap: 0    Gösterim: 911  

    12-02-2010

    Hangi işlemci size hitap ediyor?

    Hangi işlemci size hitap ediyor?
    Yeni bir Intel işlemci almak istiyorsanız Core i5 ve Core i7 arasında kalabilirsiniz. Intel Core i5 ve Core i7 işlemcileri arasındaki farkların neler olduğunu bu yazıda bulacaksınız.


    Yeni bir bilgisayar sistemi kurmak isteyenlerin satın olmadan önce en çok dikkat etmesi gereken bileşenler işlemcilerdir.

    Aynı zamanda yeni sistemde ilk karar vermeniz gereken bileşen de işlemcidir. Bunun nedeni ise tüm sistemin seçeceğiniz işlemciye göre şekillenecek olmasıdır. (İşlemci ve Anakart Uyum Rehberi)


    Hangi işlemci size hitap ediyor?

    İki İşlemci Mimari Arasındaki Farkları Görmek İçin Tıklayınız


    İki Marka

    Piyasada satılan işlemcilere baktığınızda iki ana marka olduğunu göreceksiniz. Intel ve AMD bu pazarda neredeyse tek başlarınalar.

    AMD işlemcilerin neredeyse tümü fiyat-performans dengesi açısından başarılı modellerdir.

    Intel ise sadece yüksek performans arayanlara değil, her tür kullanıcıya hitap eden işlemci modellerine sahiptir.





    Ürün Aileleri

    İki ana markayı geçtikten sonra karşınıza ürün aileleri çıkar. AMD'nin modelleri Phenom ve Athlon aileleri içinde yer alırken Intel'de durumlar biraz daha karışık .

    Intel'in ürün aileleri ve bu modellerin sahip olduğu özelliklerin hemen hepsi birbirinden farklı. İşlemcilerdeki çekirdek sayısından kullanılan sokete kadar Intel ürün ailelerinde çok önemli farklar bulunuyor. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net bu konuda doyurucu bir yazı hazırladı. (İşlemciler Nasıl Üretilir?)


    Hangi işlemci size hitap ediyor?

    Core i serisi i3, i5 ve i7 olmak üzere üç farklı alt seriye sahip


    Core i Serisi

    Pentium, Core 2 Duo ve Core 2 Quad gibi daha eski serileri bir kenara bırakırsak geriye Core i serisi modeller kalıyor. Core i serisi de kendi arasında Core i3, Core i5 ve Core i7 olarak üçe ayrılıyor.

    Core i3 modelleri giriş seviyesinde olduğu için hangi modelin kime hitap ettiği daha rahat anlaşılabiliyor. Ancak iş Core i5 ve Core i7 arasındaki farkları anlamaya gelince işin biraz daha derinlerine inmek şart oluyor.


    :: Core i5 ve Core i7 modellerinden en çok hangileri ilginizi çekti?


    SDN - ShiftDelete.Net





    Hangi işlemci size hitap ediyor? Yorumları