Şahin'den Belçikalı mevkidaşına kınama   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-02-2010 (17:38)   Son Mesaj: 12-02-2010 (17:38)    Cevap: 0    Gösterim: 498  

    12-02-2010

    Şahin'den Belçikalı mevkidaşına kınama

    Şahin'den Belçikalı mevkidaşına kınama


    TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Belçika Flaman Parlamentosu Başkanı Jan Peumans'ı, Türk halkını hedef alan sözlerinden dolayı kınadı.

    Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, Peumans'ın bir televizyon kanalında yayınlanan yarışmada kendisine yöneltilen soruya verdiği cevabın kabul edilemez olduğunu belirterek, bunu büyük bir üzüntüyle karşıladıklarını bildirdi.
    Türk halkını hedef alan bu tür yaklaşımların, iyi ilişkiler içinde bulunulan Belçika'nın sorumluluk taşıyan parlamenterlerine yakışmadığını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

    ''Bu çirkin değerlendirme, geçmişten beri Belçika'nın kalkınmasına katkıda bulunan ve bu ülkenin çok kültürlü yapısının ayrılmaz parçasını oluşturan Türk toplumuna büyük haksızlıktır.

    Köklü tarihe, zengin kültüre ve barışçı bir anlayışa sahip olan Türk milletine yönelik bu tür yaklaşımlar, ülkelerimiz arasında var olan dostluk ilişkileriyle bağdaşmamaktadır.

    Halklar arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde çok önemli bir rolü olan parlamentoların ve onun temsilcilerinin, açıklamalarında daha titiz ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

    Aynı şekilde, demokrasilerde vazgeçilmez yere sahip olan basın kuruluşlarının da yayınlarında hiçbir halkı, ırkı, inancı ve kültürü hedef alma hakları yoktur.

    Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olarak, milletimiz adına söz konusu durumu kınıyorum.''




    Şahin'den Belçikalı mevkidaşına kınama Yorumları