Güney Akım Projesi'nin maliyeti değişti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-02-2010 (17:23)   Son Mesaj: 12-02-2010 (17:23)    Cevap: 0    Gösterim: 414  

    12-02-2010

    Güney Akım Projesi'nin maliyeti değişti

    Güney Akım Projesi'nin maliyeti değişti


    Rus Gazprom Güney Akım Doğal Gaz Boru Hattı'nın inşasının maliyetiyle ilgili yaptığı yeni değerlendirmede, projenin daha önce açıkladıkları gibi 8,6 milyara mal olmayacağını açıkladı.

    Rus Gazprom Güney Akım Doğal Gaz Boru Hattı'nın inşasının maliyetiyle ilgili yaptığı yeni değerlendirmede, projenin daha önce açıkladıkları gibi 8,6 milyar değil, 15,5 milyar avroya mal olacağını kaydetti.
    Gazprom Projeler Yönetimi Bölümü Başkan Yardımcı Leonid Çuganov Gazprom dergisine verdiği röportajda, projenin 15,5 milyar avroya mal olacağını belirtirken, Rus uzmanlar, taşeron firmalarının ''iştahlarının giderek arttığını'' ve maliyetin daha da yükselebileceğini savunuyorlar.

    Çuganov, projenin Karadeniz'in altından geçecek bölümünün inşasının 10 milyar, karadan geçecek diğer bölümünün de 5,5 milyar avroya mal olacağını kaydederken, Gazprom Başkanı Aleksiy Miller daha önce yaptığı açıklamada projenin 8,6 milyar avroya mal olacağını söylemişti.

    Rusya Başbakanı Vladimir Putin de Miller'den kısa bir süre sonra yaptığı açıklamada Güney Akım'ın 10 milyar avroya mal olacağını ifade etmişti.

    Ancak, Nezavisimaya gazetesinin konuştuğu uzmanlar Güney Akım'ın maliyetinin 15,5 milyar avroyu da geçebileceğini belirterek, ''Projenin Karadeniz altından geçecek 900 kilometrelik bölümünün karadan geçecek miktarından iki kat pahalı olacağı öngörüsü oldukça ilginç.

    Balkanlardaki arazi son derece zorlu ve karadaki boru uzunluğu denizaltınan geçecek boru hattından iki kat daha uzun. Gazprom'un açıkladığı bu rakam da muhtemelen artacak'' görüşünü dile getirdiler.




    Güney Akım Projesi'nin maliyeti değişti Yorumları