'Gül'ü güçsüz bırakma iddiası'na yalanlama   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-02-2010 (15:38)   Son Mesaj: 12-02-2010 (15:38)    Cevap: 0    Gösterim: 485  

    12-02-2010

    'Gül'ü güçsüz bırakma iddiası'na yalanlama

    'Gül'ü güçsüz bırakma iddiası'na yalanlama


    Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü, Wikileaks belgelerinde, adının geçtiği iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

    Parlamentoda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güçlü, Wikileaks belgesindeki bazı iddialara ilişkin değerlendirmede bulundu.
    Söz konusu belgede, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün arasındaki bir güç mücadelesinde, Gül'ü zayıf düşürmek için kendisinin bakanlık görevinden alındığı'' yönünde iddia bulunduğunu belirten Güçlü, bunun gerçeği yansıtmadığını söyledi.

    Bakanlık görevinden alınmasının tabii bir hadise olduğunu ifade eden Güçlü, ''Sayın Başbakan ve Sayın Cumhurbaşkanı ile aramda geçmişe dayanan ilişkiler var. Birisini zayıflatmak için görevden alınmam iddiası mantıksız'' dedi.

    Aynı belgede, ''Tarım ve Köyişleri Bakanlığı döneminde, Rusya'nın, sebze meyve ihracatına ilişkin gönderdiği bir belgenin AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker tarafından gizlendiği ve daha sonra bunun krize yol açtığı'' yönünde ikinci bir iddia daha bulunduğunu belirten Güçlü, şunları söyledi:

    ''Sayın Mehdi Eker'in, insan olarak böyle bir şeyi düşüneceğine, yapacağına inanmıyorum. Ayrıca, teknik olarak da bunun mümkün olmadığını düşünüyorum. Elektronik ortamda bir belge geldiyse onu, o an için yok edebilirsin. Ama onu sistem içinde yok etmenin imkanı yok. Sayın Eker bakan olduktan sonra bu konuyu resmen araştırttı ve Rusya'nın böyle bir yazıyı Bakanlığa, Türkiye'ye göndermediği ortaya çıktı. Rusya'nın göndermediği bir belgenin Sayın Eker tarafından gizlenmesi zaten söz konusu olamaz. Belgede adımın geçtiği iddiaları gerçeği yansıtmıyor.''

    Güçlü, vatandaşların ve siyasetçilerin, söz konusu belgeyle ilgili değerlendirmelerini ihtiyatlı ve sabırla yapması gerektiğini sözlerine ekledi.




    'Gül'ü güçsüz bırakma iddiası'na yalanlama Yorumları