Sedefçi'nin izlenmesi gereken 10 etkinlik mutluluğu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-02-2010 (15:36)   Son Mesaj: 12-02-2010 (15:36)    Cevap: 0    Gösterim: 428  

    12-02-2010

    Sedefçi'nin izlenmesi gereken 10 etkinlik mutluluğu

    Sedefçi'nin izlenmesi gereken 10 etkinlik mutluluğu


    Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, bir İngiliz gazetesinde, Kırkpınar'ın ''izlenmesi gereken 10 etkinlik'' arasında yer aldığının yayımlanmasının çok önemli olduğunu belirtti.

    Sedefçi, gazetecilere makamında yaptığı açıklamada, İngiltere'nin önemli bir gazetesinde, Kırkpınar'ın ''izlenmesi gereken 10 etkinlik'' içinde yer aldığı yönünde bir yazı yayımlandığını anımsattı. Bunun, Edirne turizmi için önemli olduğunu vurgulayan Sedefçi, gazetenin Kırkpınar yağlı güreşleri için kullandığı ''maço şov'' ifadesine de çok takılmadığını söyledi.
    Bir İngiliz gazetesinin Kırkpınar'ı haber yapmasının çok önemli olduğuna işaret eden Sedefçi, şöyle konuştu:

    ''Gazetenin, Kırkpınar'ın yanında Edirne'deki otellerin adreslerine dahi haberinde yer vermesi Edirne turizmine katkı yapacaktır. 'Maço' ifadesini, Kırkpınar'ın erkek sporu olduğu için kullandıklarını sanıyorum. Bunu çok önemsemiyorum. Orada önemsediğim, önemli bir İngiliz yayınında Kırkpınar'ın izlenmesi gerekli 10 etkinlik arasında gösterilmesidir.''

    Kırkpınar kültürünün UNESCO Kültürel Miras Listesi'ne alındığını da anımsatan Sedefçi, ''Kırkpınar, Edirne Belediyesinin uzun uğraşları ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da destekleriyle UNESCO Dünya Kültür Mirası'na girdi. Edirne Belediyesi 2004'ten beri bunun için uğraşıyor. Gelecek yıl çok güzel kutlama yapıp dünyada fırtına estireceğiz. Hükümetimizin de desteği ve belediyemizin tecrübesiyle 650. yıl bambaşka olacak'' diye konuştu.




    Sedefçi'nin izlenmesi gereken 10 etkinlik mutluluğu Yorumları