En güçlü ekran kartı incelendi!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-02-2010 (14:43)   Son Mesaj: 12-02-2010 (14:43)    Cevap: 0    Gösterim: 655  

    12-02-2010

    En güçlü ekran kartı incelendi!

    En güçlü ekran kartı incelendi!
    NVIDIA, Fermi mimarisini bir kez daha en üst seviye için kullandı. GeForce GTX 580 adlı yeni nesil kart performans tacını ele geçirebilecek mi? ASUS GTX580 en güçlü ekran kartı mı?

    VIDIA uzun süre üzerinde çalıştığı ve kullanıcılar üzerinde büyük beklentilerin oluşmasını sağlayan Fermi mimarisine sahip ilk ekran kartlarını geçtiğimiz Mart ayında piyasya sürmüştü.

    DirectX 11 destekli ilk modellerini rakibinden ancak 6 ay sonra piyasaya sürebilen NVIDIA'nın bu geçen süre içerisinde büyük fark yaratan bir seri çıkaracağı iddia ediliyordu. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net bu kartı inceledi ve iddialarının ne kadar doğru olduğunu testlerle kontrol etti.

    Beklentiler Yüksek Olunca

    Gerçekten de, Fermi mimarisi birçok açıdan üstün bir mimari olarak göze çarpıyordu. Ancak piyasaya sürülen ilk kartların testlerinden sonra bir nebze hayal kırıklığı yaşanmıştı. (GeForce GTX 480 Test)


    En güçlü ekran kartı incelendi!

    Detaylı İncelemeyi Görmek İçin Tıklayınız


    İlk modeller olan GeForce GTX 480 ve GTX 470, performans açıdan üstün kartlar olsalar da aşırı ısınma ve güç tüketimi gibi sorunları göz ardı edilemeyecek kadar büyüktü. (Zotac GeForce GTX 480 AMP Test)

    Asıl Başarı

    Fermi'lerin üst seviye modellerinden sonra çıkan GTX 460 ve GTS 450 adlı orta seviye modeller ise her yönüyle gerçekten çok başarılı kartlar olarak dikkat çekti.

    Üst seviyede yaptığı hataları orta seviyede yapmayan NVIDIA, şimdi üst seviye için yepyeni bir Fermi hazırladı.

    GeForce GTX 580 adlı yeni nesil ekran kartı, NVIDIA'nın üst seviyede aradığı başarıyı getirecek miydi?

    :: ASUS GTX580'in performansı beklentilerinizi aştı mı?


    SDN - ShiftDelete.Net





    En güçlü ekran kartı incelendi! Yorumları