En tehlikeli insansız hava araçları   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-01-2010 (18:43)   Son Mesaj: 12-01-2010 (18:43)    Cevap: 0    Gösterim: 1586  

    12-01-2010

    En tehlikeli insansız hava araçları

    En tehlikeli insansız hava araçları
    Günümüzde savaşların kazanılmasında büyük önem taşıyan insansız hava araçları artık tüm ülkelerin askeri envarterinde bulunmaya başladı. İşte bu konudaki en iyi araçlar...


    Sağlam istihbaratlar ilk çağlardan bu yana savaşların kazanılması için büyük önem taşımıştır. Yüzlerce yıldır casuslar tarafından sağlanan bu hizmeti artık teknoloji devralmaya başladı.(Tarihin En Büyük Uçak Savaşları)

    Soğuk savaş sırasında bir tanesi servet değerinde olan Blackbird gibi özel uçaklarla elde edebilen hava istihbaratları artık UAV denilen cihazlar tarafından sağlanıyor.




    Listenin Tamamına Ulaşmak İçin Tıklayınız


    Onlarsız Savaş Kazanmak İmkansız

    Düşse bile içinde insan bulunmadığı için askeri zararı minimuma indiren bu cihazlar modern savaş arenasının en güçlü kozlarından biri.

    Uzaktan kontol edilen bu araçların bazıları dostu ve düşmanı belirleyecek yapay zekaya da sahip. Saldırı yapılacak yer hakkında anlık bilgi veren insansız hava araçları gelecekte pilotların yerini bile alacak.

    Kendileri savaşan uçaklar için biraz daha zaman var ancak UAV'lerin sağladığı itihbarat sayesinde operasyonların başarı oranlarının arttığı da artık gizlenmeyen bir gerçek.

    Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net, şu anda en etkili ve tehlikeli olan 10 insansız hava aracını biraraya getirdi

    RQ-11B Raven

    En tehlikeli insansız hava araçları

    Kuzgun (Raven) adıyla bilinen bu araç uzaktan kumandayla yönetildiği gibi aynı zamanda GPS sayesinde kendi yolunu da bulabiliyor. 305 metre yükseliğe çıkabilen kuzgun, tek seferde 10 km uçabiliyor. Ufaklığı avantaj olduğu kadar silah taşımasını engellediği için kuzgun yeterince etkili bir UAV değil


    :: Sizce insansız hava araçları gelecekte pilotların işini ellerinden alacak mı? Türk IHA'lardan beklediğiniz özellikler nelerdir?


    SDN - ShiftDelete.Net







    En tehlikeli insansız hava araçları Yorumları