Buzdolabı cinayetinde cezaya onay   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-01-2010 (18:08)   Son Mesaj: 12-01-2010 (18:08)    Cevap: 0    Gösterim: 398  

    12-01-2010

    Buzdolabı cinayetinde cezaya onay

    Buzdolabı cinayetinde cezaya onay


    İzmir'in Urla ilçesinde, öldürdüğü eşinin cesedini buzdolabında sakladığı iddiasıyla yargılandığı davada 20 yıl hapis cezası olan sanık Şakir Er'in cezası, Yargıtay tarafından onandı.

    İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi, 2007 yılında sona eren davaya ilişkin yargılama sürecinde, sanık Er'i, önce eşi Alev Er'i kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırmış, sanığın eylemini haksız tahrik altında işlediği kanaatine vardığı için de bu cezayı 20 yıl hapis cezasına çevirmişti.
    Verilen cezayı az bulan Alev Er'in avukatının, temyiz için Yargıtay'a başvurması üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı onadı.

    Daha önce karıştığı bir kavga nedeniyle hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Şakir Er, 2006 yılının Eylül ayında gözaltına alınmış, verdiği ifadede, Urla'da 36 yaşındaki eşi Alev Er'i öldürüp cesedini evin buzdolabında sakladığını söylemişti.

    Er, eşiyle sorunları olduğunu, bir süredir ayrı yaşadıklarını ve kendisine Gelibolu'ya taşınmayı teklif ettiğini belirtmiş, eşinin çantasında bulduğu doğum kontrol hapı ve göbeğindeki ''piercing'' deliği nedeniyle kendisini aldattığından şüphelenerek, cinayeti işlediğini itiraf etmişti.

    Polis, Şakir Er'in belirttiği adreste, 36 yaşındaki bir çocuk annesi Alev Er'in cesedini bulmuş, kadının kabloyla boğularak öldürüldüğü belirlenmişti.




    Buzdolabı cinayetinde cezaya onay Yorumları