Kamyoncuların taşlı sopalı sıra kavgası   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-01-2010 (16:06)   Son Mesaj: 12-01-2010 (16:06)    Cevap: 0    Gösterim: 938  

    12-01-2010

    Kamyoncuların taşlı sopalı sıra kavgası

    Kamyoncuların taşlı sopalı sıra kavgası


    Burdur Şeker Fabrikasından küspe alım sırasında kamyoncular arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Valiliğe yürüyen kamyoncular, bazı araçları taşladı, küspe alımını engelledi.

    Alınan bilgiye göre, alım kampanyasının başladığı günden bu yana süregelen küspe alım sırası tartışması 3 gündür zaman zaman kavgalara neden oluyor. Burdurlu bir kamyoncunun Dinarlı kamyoncu tarafından bıçaklanmasından sonra dün sabahtan bu yana Burdurlu kamyoncular küspe sırasına giremediler.
    Belediye Başkanı Sabahattin Akkaya ile görüşerek sırayı düzenlemesini isteyen 500'e yakın kamyoncu, küspe garajından valiliğe yürüdü. Kamyoncular, polisin önünde tedbir alması ve valiliğe girişlerini engellemesi üzerine yürüyerek tekrar Şeker Fabrikasına döndüler.

    Şeker Fabrikası kapısında yöneticilerle görüşüp sonuç alamayan Burdurlu kamyoncular, Dinarlı kamyoncuların küspe aldığını öğrenerek, küspe çukurunda küspe almakta olan bazı kamyonları taşladılar, camlarını kırıp, küspe alımını engellediler.

    Polisin müdahale ettiği kamyoncular, polisin iknası sonucu aralarından 5 kişiyi yetkililerle görüşmek üzere Burdur Valiliğine gönderdiler.

    Burdur Şeker Fabrikasına Burdur, Afyonkarahisar ve Antalya'nın bazı ilçelerinden pancar getiren kamyoncular, fabrikada işlenen pancarın artığı olan küspeyi ücretsiz alabiliyorlar. Besi yemi katkı maddesi olarak kullanılan küspenin bir tonu kamyoncular tarafından ortalama 40 liradan satılıyor. Fabrikaya pancar getiren ve küspe alan 300'ü aşkın kamyoncu arasında zaman zaman tartışmalar yaşanıyor.




    Kamyoncuların taşlı sopalı sıra kavgası Yorumları