MHP'nin önerisi kabul edilmedi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-01-2010 (15:38)   Son Mesaj: 12-01-2010 (15:38)    Cevap: 0    Gösterim: 650  

    12-01-2010

    MHP'nin önerisi kabul edilmedi

    MHP'nin önerisi kabul edilmedi


    TBMM Genel Kurulunda, MHP Grubunun, trafik kazaları konusunda ''genel görüşme'' açılmasına ilişkin önergenin bugün görüşülmesi önerisi kabul edilmedi.

    CHP İstanbul Milletvekili Ahmet Tan, Kurban Bayramlarının ''vatandaşların trafik kazaları nedeniyle kurban olduğu'' bir hale dönüştüğünü söyledi. Trafik kazalarında terörden daha fazla kayıp verildiğini belirten Tan, trafik kazalarının kanıksanmasını eleştirdi.
    Yaşanan acı tabloyu değiştirmenin mümkün olduğunu ifade eden Tan, trafik sorumluluğu konusunda yetki karmaşıklığının bulunduğunu, sorumlu bir siyasiye ihtiyaç bulunduğunu söyledi. Tan, ''Trafikten sorumlu bir bakan yok'' dedi.

    Önerinin kabul edilmesini isteyen Tan, ''TBMM'nin konuya el atması gerekiyor. Çünkü, trafik sahipsizdir'' diye konuştu.

    BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman, 3 kardeşini trafik kazasında kaybettiğini, bu nedenle konu her gündeme geldiğinde yüreğinin yandığını dile getirdi.

    Türkiye'deki trafik kazası ve ölü sayısının AB ortalamalarının kat kat üstünde olduğunu belirten Yaman, önerinin kabulünü istediklerini ifade etti.

    MHP İstanbul Milletvekili Durmuş Ali Torlak, trafik kazalarında 2003 yılından sonra ölü ve yaralı sayının arttığını ileri sürdü. Torlak, vahim bir boyut kazanan kazaların önlenmesinin zorunluluk haline geldiğini kaydederek, önerinin kabulünü istedi.

    AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, öneriyi uygun, ancak zamansız bulduklarını kaydetti. TBMM'nin gündeminin yoğun olduğunu belirten Temür, önümüzdeki yasama yılının başında bir araştırma komisyonu kurulmasını önerdiklerini ifade etti.

    Temür, iktidar olarak bölünmüş yolar konusunda devrim yaptıklarını, bu yollarda meydana gelen kazalar ile kazalardaki ölü sayısında önemli düşüşler kaydedildiğini anlattı.

    MHP'nin trafik kazalarıyla ilgili genel görüşme yapılması önerisi kabul edilmedi.




    MHP'nin önerisi kabul edilmedi Yorumları