Uğur Dündar'ın eşini sorgulama davası   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-01-2010 (15:18)   Son Mesaj: 12-01-2010 (15:18)    Cevap: 0    Gösterim: 816  

    12-01-2010

    Uğur Dündar'ın eşini sorgulama davası

    Uğur Dündar'ın eşini sorgulama davası


    Yasemin Dündar'ın kişisel verilerini usulsüz şekilde sorguladığı iddia edilen Emniyet Genel Müdürlüğünde görevli 2 polis ile 1 sivil memurun, 1 yıl 6'şar aydan 6'şar yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

    Ankara 16. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasına, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığında görevli polis memurları Mustafa Yılmaz ve Nesip Söylemez ile sanık avukatları katıldı.
    Hakim Güven Özkan, Gazeteci Uğur Dündar ile eşi Yasemin Dündar'ın talimatla alınan ifadelerinin mahkemeye ulaştığını belirtti. Özkan, Uğur Dündar ve eşinin, şikayetçi olduklarını, vekilleri aracılığıyla dosyaya ayrıntılı beyanda bulunacaklarını ifade ettiklerini ve davaya katılma talebinde bulunduklarını aktardı.

    Sanık avukatları, aleyhe olan beyanları kabul etmediklerini belirterek, olaydaki sorumlular hakkında şikayetçi olunduğunu, doğrudan müvekkilleri hakkında şikayetçi olunmadığını söyledi.

    Cumhuriyet Savcısı, suçtan doğrudan zarar görmediği gerekçesiyle Uğur Dündar'ın katılma talebinin reddine, Yasemin Dündar'ın ise kabulüne karar verilmesini istedi.

    Sanık avukatları, müvekkillerinin kamu görevlisi olduklarını belirterek, duruşmalardan vareste tutulmaları talebinde bulundu.

    Özkan, Uğur Dündar ve eşi Yasemin Dündar'ın, davada katılan sıfatıyla yer almalarına karar verdi.

    Katılan vekillerine, iddia ve şikayetlerine ilişkin delillerini sunmaları için süre veren Özkan, sanıkların vareste tutulmalarına karar vererek, duruşmayı erteledi.

    İddianamede, Yasemin Dündar'a ait kişisel veri niteliğindeki online yolcu giriş ve çıkış kayıtlarını sorgulayarak, genelge ve mevzuata aykırı hareket ettikleri savunulan sanıkların, TCK'nın ''verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek'' suçunu düzenleyen maddeleri uyarınca 1 yıl 6'şar aydan 6'şar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.




    Uğur Dündar'ın eşini sorgulama davası Yorumları