Bernanke işsizliğin neden düşmediğini açıkladı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-01-2010 (14:23)   Son Mesaj: 12-01-2010 (14:23)    Cevap: 0    Gösterim: 525  

    12-01-2010

    Bernanke işsizliğin neden düşmediğini açıkladı

    Bernanke işsizliğin neden düşmediğini açıkladı


    ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke, işsizliğin önemli oranda azaltmamasının nedenini açıkladı. Bernanke endişelerini dile getirdi.

    ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke, ekonominin işsizliği önemli oranda azaltmada yeteri kadar hızlı büyümemesinden endişelendiğini söyledi.
    Bernanke, Ohio Eyalet Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, çalışma hayatına yeni katılmak isteyenlere yeterli istihdam yaratmak için ekonominin yüzde 2 ile yüzde 2,5 arasında büyümeye ihtiyacı olduğunu belirtti.

    ABD'de işsizlerin yaklaşık yüzde 42'sini oluşturan 6,2 milyon kadar kişinin altıay ya da daha fazla süredir işsiz olmasının kaygı verici olduğuna işaret eden Bernanke, uzun süredir iş hayatından uzak duran bu kişilerin becerilerini kaybetmiş olmaları ve işverenlerin bu kişilerin işe alınması için uygun olmalarını sorgulayabilmeleri yüzünden yeniden işgücüne katılmada sorunlarla karşı karşıya kaldığını vurguladı.

    ''Açıkça bu seviyedeki işsizlik oranının çok ciddi ekonomik ve sosyal sonuçları var. Bu yüzden yeni istihdam alanları yaratmak, işsizlik oranını indirmek olağanüstü öneme sahip bulunuyor'' diyen Bernanke, yüksek işsizlik oranının, gelecekte gelirlerine ilişkin belirsizlik nedeniyle işadamları ve hane halkı mensuplarını harcama konusunda tereddütlü davranmaya ittiğini ifade etti.




    Bernanke işsizliğin neden düşmediğini açıkladı Yorumları