AA ile İRNA arasında ek anlaşma yapıldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-01-2010 (14:17)   Son Mesaj: 12-01-2010 (14:17)    Cevap: 0    Gösterim: 482  

    12-01-2010

    AA ile İRNA arasında ek anlaşma yapıldı

    AA ile İRNA arasında ek anlaşma yapıldı


    Anadolu Ajansı (AA) ile İran İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı (IRNA) arasında multimedya ve fotoğraf alanlarında işbirliğini kapsayan ek anlaşma imzalandı.

    AA Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen törende, anlaşmaya AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi ile İran Cumhurbaşkanı Basın Danışmanı ve IRNA Genel Müdürü Ali Akbar Javanfekr imza attı.
    İmza töreni öncesinde AA Genel Müdürü Hilmi Bengi, Ali Akbar Javanfekr başkanlığındaki IRNA yöneticilerinden oluşan heyete AA'nın yapısı, hizmetleri ve çalışma sistemi hakkında bilgi verdi. IRNA hakkında AA yönetimini bilgilendiren Javanfekr de, Türkiye'nin her alanda büyük gelişmeler kaydettiğini ifade ettiği konuşmasında, iki ajans arasında işbirliğini artırmanın önemini vurgulayarak, işbirliğinin IRNA'nın yeni sisteme geçmesine çok yardımcı olacağını dile getirdi.

    AA Genel Müdür Yardımcısı Tahsin Aktı ve İran'ın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Hamid Reza Hafezi'nin katıldığı imza töreninin ardından bir değerlendirmede bulunan AA Genel Müdürü Bengi, AA ve IRNA arasındaki ek anlaşmaya imza atarak, ürün değişimi ile ajansların sahip olduğu imkanları birleştirme yönünde bir yol açtıklarını ifade etti. Bengi, "Multimedya ve fotoğraf alanında bundan sonra daha geniş bir işbirliği içinde olacağız" diye konuştu.

    -AA STÜDYOLARINDAN MESAJ VERDİ-

    Anlaşmanın imzalanmasının ardından, beraberindeki heyetle birlikte AA birimlerini gezerek bilgi alan Javanfekr, AA stüdyolarından verdiği mesajında, "Anadolu Ajansı'nın 90. yıldönümünde buraya geldiğim için çok mutluyum. Bugün sevgili kardeşim ve arkadaşım Hilmi Bengi'nin yanında olmaktan ve burada sizleri görmekten mutlu oldum. AA'nın özellikle multimedya ve fotoğraf bölümünde olmak üzere, bir çok alanda çok iyi gelişmeler kaydettiğini görmekten mutluluk duyuyorum. Ve bu gidişatla AA dünyanın en iyi, en önemli haber ajanslarından birisi olabilir. Bizler işbirliğimizi geliştirmekle bu ve diğer alanlarda birbirimize yardımcı olabiliriz" dedi.

    AA ve IRNA arasında 21 Kasım 2000'de yapılan işbirliği anlaşmasının eki niteliği taşıyan anlaşma, multimedya hizmetleri ve fotoğraf alanlarındaki işbirliğinin yanısıra teknik, pazarlama, editoryal eğitimlerde işbirliği ve karşılıklı ziyaretleri de kapsıyor.




    AA ile İRNA arasında ek anlaşma yapıldı Yorumları