BDP'li Yıldız'dan Ak Parti'ye suçlama   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-01-2010 (13:38)   Son Mesaj: 12-01-2010 (13:38)    Cevap: 0    Gösterim: 438  

    12-01-2010

    BDP'li Yıldız'dan Ak Parti'ye suçlama

    BDP'li Yıldız'dan Ak Parti'ye suçlama


    BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, ''AK Parti'nin, BDP'nin parti teşkilatlarına saldırıda bulunanlara göz yumduğunu ve onları kolladığını'' iddia etti.

    Yıldız, düzenlediği basın toplantısında, dün akşam partilerinin genel merkezine yönelik bir saldırı gerçekleştiğini, saldırganın, patlayıcı madde ve döner bıçağı kullandığını söyledi.
    Saldırganın daha önce de Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e saldırı hazırlığı yaptığını ve ''deli'' olduğu gerekçesiyle serbest bırakıldığını ifade eden Yıldız, ''Deliler, AKP'ye ve diğer partilere saldırmıyor nedense. Sadece bize saldırmaya şartlandırılmışlar. AKP'nin delileri çok akıllı. Hedef seçebiliyorlar'' diye konuştu.

    ''AK Parti Hükümetinin Kürtleri sindirmeye çalıştığını'' iddia eden Yıldız, ''AKP, teşkilatlarımıza açık fiziki saldırı yapmaktadır, yapanlara göz yummakta ve onları kollamaktadır. Bu eylemlere karşı sessiz kalmayacağız, misliyle AKP'ye iade edeceğiz'' dedi.

    Yıldız, açıklamasında kullandığı ''Kürdistan'' ifadesi ile kastının ne olduğunun sorulması üzerine, ''Kürtlerin çoğunlukta yaşadığı coğrafyayı kastediyorum. Türkiye'nin dışında bir siyasi coğrafyadan bahsetmiyorum'' yanıtını verdi. Yıldız, ''Doğu ve Güneydoğu adının Kürtlerde bir karşılığı bulunmadığını, bu nedenle Kürtlerin, 'Kürdistan' ifadesini kullandığını'' söyledi.




    BDP'li Yıldız'dan Ak Parti'ye suçlama Yorumları