Denizli'de domatesin hal çıkışı 1 liraya düştü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-01-2010 (13:21)   Son Mesaj: 12-01-2010 (13:21)    Cevap: 0    Gösterim: 526  

    12-01-2010

    Denizli'de domatesin hal çıkışı 1 liraya düştü

    Denizli'de domatesin hal çıkışı 1 liraya düştü


    Denizli Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Halil Öztürk, Kurban Bayramı öncesi 7 TL'leri bulan domatesin hal çıkış fiyatının 1 liraya düştüğünü açıkladı.

    Denizli Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Halil Öztürk, Kurban Bayramı öncesi domatesin hal çıkış fiyatının 7 lira olduğunu belirterek, ''Bayram sonrası domatesin hal çıkış fiyatı 1 liraya kadar düştü'' dedi.
    Öztürk gazetecilere yaptığı açıklamada, domates fiyatlarında yaşanan düşüşün dengesiz tarım politikalarından kaynaklandığını savundu.

    Tarım politikalarında yaşanan dengesizliklerin sebze ve meyve fiyatlarına da yansıdığını ifade eden Öztürk, domatesin bayram öncesi hal çıkış fiyatıyla, bayram sonrası fiyatı arasında yüzde 85'lik bir düşüş olduğunu belirtti.

    Tarım Bakanlığı bünyesinde piyasaları dengeleyen bir birim olmadığı için sebze ve meyve fiyatlarında, artış veya düşüş yaşandığını ileri süren Öztürk, şöyle konuştu:

    ''Çünkü kontrolsüz ekim ve satış yapılıyor. Yani tüketimin ne kadar olduğu, basit bir çalışmayla ortaya koyulacaktır. Bu çalışma sonucuna göre, üretim yapılmasıyla sebze ve meyve fiyatlarındaki aşırı dalgalanmalar sona erecektir.

    Bu yılda domateste böyle bir dalgalanma yaşadık ve hala da yaşıyoruz. Bir üreticimiz bayram öncesi Hal'e 4 ton domates sattı, karşılığında 24 bin lira para aldı.

    Aynı üretici bayram sonrası 4 ton getirdiği domatesi 4 bin liraya satmak zorunda kaldı. Yaşanan bu dengesizliklerden en çok vatandaşlarımız mağdur oluyor.''




    Denizli'de domatesin hal çıkışı 1 liraya düştü Yorumları