'AKP'ye karşı TSK-PKK işbirliği' iddiası   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-01-2010 (11:56)   Son Mesaj: 12-01-2010 (11:56)    Cevap: 0    Gösterim: 635  

    12-01-2010

    'AKP'ye karşı TSK-PKK işbirliği' iddiası

    'AKP'ye karşı TSK-PKK işbirliği' iddiası


    WikiLeaks'ın yayınladığı raporlar arasında TSK ve PKK bağlantısına ilişkin çok çarpıcı bir yorum yer alıyor: TSK, AK Parti'yi terör konusunda zayıf düşürmek için PKK'ya operasyon yapmıyor. Hatta dolaylı yoldan silah da gönderiyor.

    WikiLeaks sitesinin yayınladığı 18 Temmuz 2007 tarihli, "07ANKARA1842" kimlik numaralı belgede çok tartışılacak bir iddia yer alıyor.
    Aydoğan Vatandaş"ın Haber 7"deki köşe yazısında yer verdiği bilgiye göre, istihbarat belgesinde, TSK"nın terörle mücadelede AK Parti"nin zayıf düşürülmesine yönelik bir tutum sergilediği ifade ediliyor.

    TSK AKP'Yİ TERÖRE KARŞI ZAYIF GÖSTERME DERDİNDE

    Raporun 7. paragrafının "comment"(yorum) bölümünde şöyle deniliyor: "Analistlerin, Ordunun (AK Parti Karşısında) kendilerine güvenleri konusundaki iddialarına rağmen, generaller, perde arkasından, açık bir şekilde, süregelen PKK terörizmini ve bir sınır harekatı konusundaki gereklilik tartışmasını AK Parti"nin terör karşısında zayıf gösterilmesi için kullanıyorlar."

    PKK'YA DOLAYLI YOLDAN SİLAH

    Söz konusu raporda, ABD"nin PKK"ya silah tedarik ettiği iddialarının arkasında da Ordu olduğu belirtiliyor. İfadeler şöyle: "Doğrudan ya da dolaylı bir şekilde, ABD"nin Kuzey Irak"ta PKK"ya silah sağladığı iddialarının arkasında Ordu"nun gizli elinin olduğunu saptamaktayız. Bu da aynı şekilde AKP"nin ulusal güvenlik kredisini zayıflatmak ve kararsız seçmenin şahin seküler partilere oy vermesi için tasarlanmaktadır. Ordu suyu bulandırırken ve seçimlerle ilgili her zaman kamuya dönük açıklamalar yaparken, seçim sonrası tepkileri 1 Ağustos"ta başlayacak olan YAŞ tayinleri ve düzenlemeleri sonrasına kalabilir!"

    İşte o ifadelerin özgün hali

    (C) Comment: Despite analysts' claims of military confidence, the generals are clearly working behind the scenes, using ongoing PKK terrorism and the debate over the necessity of a cross-border operation into northern Iraq to portray the AKP as weak on terrorism. We also detect the military's hand behind recent allegations that the U.S. has, either directly or indirectly, provided weapons to the PKK in northern Iraq. This is also designed to weaken AKP's national security credentials and encourage undecided voters to turn to "tougher" pro-secular parties. While the military could roil the waters and make a public statement on the elections at any time, its post-election reaction may be delayed by the August 1 start of annual, and all-consuming, Supreme Military Council (YAS) promotions and assignments deliberations. End Comment.




    'AKP'ye karşı TSK-PKK işbirliği' iddiası Yorumları