Çin'deki dev proje Denizli'ye umut oldu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-30-2010 (23:22)   Son Mesaj: 11-30-2010 (23:22)    Cevap: 0    Gösterim: 569  

    11-30-2010

    Çin'deki dev proje Denizli'ye umut oldu

    Çin'deki dev proje Denizli'ye umut oldu


    Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Arslan Erdinç, Çin'de kurulacak 2 milyon metrekarelik EKO City için Çin heyetinin Denizli'den mermer ve traverten alacağını söyledi.

    Erdinç, gazetecilere açıklamasında, Çin'den gelen heyetin üyelerinin Denizli'de mermercilerle görüşerek, mermer ve traverten ithalatı yapacaklarını ifade etti.
    Çin'in giderek büyüyen ekonomisini rakip olarak görmenin yanı sıra stratejik bir ortak olması için ekonomik işbirliğinin şart olduğunu belirten Erdinç, ''Çin'in büyük bir pazar kapasitesi var. Türkiye'ye gelen Çinli heyetin yapacağı alımlarla ekonomik işbirliğinde bir adım atmış olacağız'' dedi.

    Çin heyetinde bulunan ve 7 yıldır Çin'de yaşayan firma temsilcilerinden Türk iş adamı Cengiz Tığ da şunları söyledi:

    ''Bu bir fırsat, böyle yüklü bir alım için Denizli'ye geldik. Travertenin yanı sıra tekstil, bej ve doğal taşlar da satın alınacak. Oluşturulacak kent, Çin hükümeti ile Singapur hükümetinin ortak bir projesi. Bu proje Çin'in bir prestij yapısı olacak. Denizli travertenini inceliyoruz. Mermer ve traverten için buraya geldik.''




    Çin'deki dev proje Denizli'ye umut oldu Yorumları