Kapıkule tıkandı hedef Hamzabeyli   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-30-2010 (23:21)   Son Mesaj: 11-30-2010 (23:21)    Cevap: 0    Gösterim: 499  

    11-30-2010

    Kapıkule tıkandı hedef Hamzabeyli

    Kapıkule tıkandı hedef Hamzabeyli


    Kapıkule Sınır Kapısı'nda oluşan uzun TIR kuyruğu nedeniyle sürücülerin Hamzabeyli Sınır Kapısı'nı kullanmaları istendi.

    Perşembe gününden bu yana Bulgar tarafında kamera sistemi ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Bu nedenle daha önce faal durumda olan iki kantardan biri araç geçişine kapatıldı.
    Sınırda, TIR'ların geçişi tek kantar üzerinden sağlanıyor. Yaşanan sorun nedeniyle Kapıkule'ye giden uluslararası yolda araçlar uzun kuyruk oluştu.

    Araç geçişinin düşmesi sonucu Kapıkule'ye giden yolda yaklaşık 14 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu. Yurdun değişik illerinden gelen araçların da eklenmesiyle kuyruğun daha uzaması bekleniyor.

    Edirne Gümrük ve Muhafaza Baş Müdürü Kaptan Kılıç, sınırda, Bulgaristan tarafındaki çalışmalar nedeniyle araç kuyruğunun oluştuğunu söyledi.

    Kapıkule'nin Türkiye tarafında herhangi bir problemin olmadığını kaydeden Kılıç, Bulgar tarafında tek kantar üzerinde yapılan alımların araç kuyruğu oluşturduğunu belirtti.

    Sürücülerden, Kapıkule yerine Hamzabeyli Sınır Kapısı'nı kullanmasını isteyen Kılıç, yoğunluğun çok az olması nedeniyle geçişlerin erken olacağını vurguladı.




    Kapıkule tıkandı hedef Hamzabeyli Yorumları