Gazeteciler öğrencilere ders verdi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-30-2010 (22:14)   Son Mesaj: 11-30-2010 (22:14)    Cevap: 0    Gösterim: 521  

    11-30-2010

    Gazeteciler öğrencilere ders verdi

    Gazeteciler öğrencilere ders verdi


    Mersinli gazeteciler, İnsan Hakları ve Medya konulu konferansta Mersin TED Koleji öğrencileriyle buluştu.

    Mersin TED Koleji konferans salonunda öğrencilere yönelik düzenlenen konferansa
    Usta gazeteci ve Yurdakul Gazetesinin sahibi Hamdi Yurdakul, Fotospor Gazetesi bölge temsilcisi ve Mersin"de yerel olarak yayın hayatını sürdüren Tamsayfa Gazetesi sahibi Haldun Okdemir ile Kanal 7 Temsilcisi Abdullah Biçer konuşmacı olarak katıldı.

    10 Aralık tarihini içine alan hafta da " İnsan Hakları Haftası" etkinlikleri içerisinde düzenlenen konferansa katılan gazeteciler, medya konusunda da görüşlerini açıkladılar.Öğrencilerin sorularına cevap verdiler.

    TED Mersin Koleji Tarih Öğretmeni ve araştırmacı yazar Yusuf Veysel Başar"ın yönettiği " İnsan Hakları ve Medya" konulu konferansın açılış konuşmasını yapan gazeteci Hamdi Yurdakul, insan hakları ve temel özgürlükler alanında diğer demokrasilerle aynı değer ve amaçları paylaşan Türkiye"nin, insan hakları standartlarının en yüksek düzeye getirilmesi amacıyla son yıllarda birçok önemli adımlar attığını belirtti.



    Gazeteci Yurdakul, "İnsanın en önemli hakkı yaşama hakkıdır. Yaşama hakkını düşünme, eğitim-öğretim, çalışma, iletişim hakları desteklemektedir. Özgürce düşünme hakkı, yaşama hakkından sonra gelen en önemli haklardan biridir. Böylesi hak ve özgürlükleri yaşayan bireylerden oluşan bir toplumda haksızlıklardan, eşitsizliklerden, adaletsizliklerden söz edilebilir mi?" dedi.

    Gazeteci Haldun Okdemir, " Haklarımızın ne kadar farkındayız.." diye sorarak konuşmasını sürdürürken, savaşların olmadığı bir dünya istediğini belirterek " İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra, devletler; bireylere tanınan hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması gerçeğinde birleştiler. Çünkü, insanlar özgür olmazlarsa savaşlar sürüp gidecek bu da uygarlıkların sonunu getirebilecekti." görüşünü vurguladı.

    GAZETECİ BİÇER İZLEDİĞİNİZ 1 DAKİKA"LIK GÖRÜNTÜ BİZİM 20 SAATİMİZ

    Gazeteci Abdullah Biçer, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile ilgili konuşma yaparak, insan haklarının doğuştan gelen haklar olduğunu önemli olanın yaşamak değil, onurlu yaşamak olduğunu belirtti. Meslek hayatında başlarında geçen birkaç olayı anlattığında salonda bulunan öğrencilerin dikkatli bir şekilde dinledikleri gözlendi.

    Gazeteci Abdullah Biçer, " Sizler televizyon başına geçip Haberleri izliyorsunuz. Haberler belki sizin için çok kolay yapılıyor olabilir. Ama aslına bakacak olursanız bu kadarda kolay değil. Örneğin geçtiğimiz günlerde özel bir fabrikada çalışan ve işveren tarafından işten çıkarılan yaklaşık 100 kişilik bir gurup işçi Mersin CHP İl Binasını işgal etti. Bizler olay yerine gittiğimizde İl Emniyet Müdürü işçilerle görüşüyordu. Eylemin çok fazla sürmeden sona ereceğini tahmin ediyorduk.Ama ne yazık ki istedikleriniz her işte olduğu gibi bizim medya sektöründe de beklediğiniz gibi gerçekleşmiyor. Yani bir an önce bitecek olan işçilerin parti binasını işgali yaklaşık 20 saat sürdü. Bu eylem sona erinceye kadar siz muhabir olarak sonuna kadar orada beklemek zorundasınız. Bu süre içerisinde olay yerindeki her türlü detayı ve bilgiyi çalıştığınız kurumla paylaşmak zorundasınız. Neticede polis gece yarısı saat 03:30 sıralarında İl Başkanının şikayeti üzerine operasyon düzenledi.Direnişte olan işçileri etkisiz hale getirerek gözaltına almalarıyla birlikte bizler de bu görüntüleri de çektik. Daha sonra bu haberi çalıştığımız merkeze en kısa zamanda ulaştırdığımızda yorgunluğumuzu unuttuk.. Böylece sizlerin ekranda izlediğiniz 1 dakikalık görüntü için bizler 20 saat mesai yapmış olduk. Böylece sabah 08:30"da başlayan ve gece sabaha karşı 06:00"da biten bir haberin detaylarını sizlerle paylaşmış olduk" diyerek sözlerine son verdi.

    Gazeteciler, medyada yaşanan rekabet ortamının acımasızca devam ettiğini vurguladılar.
    Meslekte kazanılan hakların büyük bölümünü kaybettiklerini söylediler.Buna rağmen, yeniden doğduklarında yine gazeteci olmak istediklerini belirterek TED Mersin Koleji öğrencilerine duygularını açıklardılar.

    Haber 7




    Gazeteciler öğrencilere ders verdi Yorumları