Topçu: Wikileaks belgeleri acil gündem olmalı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-30-2010 (17:37)   Son Mesaj: 11-30-2010 (17:37)    Cevap: 0    Gösterim: 458  

    11-30-2010

    Topçu: Wikileaks belgeleri acil gündem olmalı

    Topçu: Wikileaks belgeleri acil gündem olmalı


    BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Wikileaks belgelerinin, Türkiye'nin acil ve önemli gündemi olması ve devletin kurumlarının bu konuyla ilgili derhal harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

    Topçu, İran'ın Ankara Büyükelçisi Bahman Hüseyinpur'u makamında ziyaret etti.
    Basına kapalı gerçekleştirilen ziyaretin ardından, elçilikten ayrılışında gazetecilere açıklama yapan Topçu, Wikileaks internet sitesinde pek çok ülke ile ilgili önemli bilgiler yayınlanmasına rağmen, İsrail hakkındaki bilgilerin sınırlı olduğunun görüldüğünü bildirdi.

    Topçu, buna karşın Ortadoğu'daki bir çok ülkeyle ilgili önemli sırların ortaya döküldüğüne işaret ederek, bu durumun arkasında bölge ülkeleri arasındaki ilişkilerin soğutulması çabasının yer aldığını öne sürdü.

    Wikileaks'ta yer alan iddiaların ciddiye alınması ve Türkiye'nin menfaatleri doğrultusunda gereken tedbirlerin alınmasını isteyen Topçu, ''Bu husus (Wikileaks belgeleri) Türkiye'nin acil ve önemli gündemi olmalı, devletimizin kurumları derhal harekete geçmelidir'' dedi.

    Topçu, ayrıca İran ile Türkiye arasında derin tarihi ve kültürel bağlar bulunduğunu, İran'a karşı gerçekleştirilmek istenen operasyonlara karşı iki ülkenin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini belirtti.

    Uluslararası raporların İran'da nükleer silah olmadığını bildirmesine rağmen, Irak'ta kurgulanan senaryonun İran için de uygulanmak istendiğini iddia eden Topçu, İsrail'in kendi nükleer programını haklı göstermek için İran'la ilgili iddiaları gerekçe olarak kullandığını söyledi.

    Topçu, nükleer silahlanmaya karşı olduklarını, bütün dünyanın nükleer silahlardan arındırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.




    Topçu: Wikileaks belgeleri acil gündem olmalı Yorumları