Haydarpaşa'da deliller toplandı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-30-2010 (15:54)   Son Mesaj: 11-30-2010 (15:54)    Cevap: 0    Gösterim: 510  

    11-30-2010

    Haydarpaşa'da deliller toplandı

    Haydarpaşa'da deliller toplandı


    TCDD Genel Müdür Vekili İsa Apaydın, önceki gün çatısında yangın çıkan Haydarpaşa Garı'ndaki yangınla ilgili olarak delil toplama işleminin bittiğini yolcuların çatının onarılmasından sonra Gar'a getirileceğini belirtti.

    TCDD Genel Müdür Vekili İsa Apaydın, çatıda delil toplama işlemlerinin sürdüğünü, bunun tamamlanmasının ardından temizleme çalışmalarına başlanılacağını belirterek, ''Çatı, emniyete alındıktan sonra yolcularımızı Haydarpaşa'ya getireceğiz'' dedi.
    TCDD Genel Müdür Vekili İsa Apaydın, önceki gün çatısında yangın çıkan Haydarpaşa Garı önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, üzücü bir olay yaşandığını, çatıda yüzde 30 hasara yol açan yangının kontrol altına alınarak söndürüldüğünü hatırlattı.

    Soruşturmayı yürüten savcılık tarafından oluşturulan bilirkişi heyetinin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Apaydın, şunları kaydetti:

    ''Bildiğiniz gibi savcılık çatıdaki delil tespitiyle ilgili çalışmalarını yapıyor. Bugün itibariyle de bilirkişiler saat 15.00 gibi çalışmalarını tamamlayacak. Çatıdaki delil toplama işleminden sonra bugün hemen temizleme çalışmalarına girilecek. Çatı emniyete alındıktan sonra yolcularımızı Haydarpaşa'ya getireceğiz. Şu anda trenlerimiz Söğütlüçeşme'ye kadar normal seyirlerinde. Hem banliyölerimiz hem bölgesel hem de ana hat trenlerimiz çalışmaktadır. Trafiğimizde herhangi bir sorun bulunmamaktadır.''

    ''Çatıdaki izolasyon çalışmasına ilişkin, kuruldan izin alınmış alınmasına rağmen ruhsat alınmadığı ve bu konuda kendilerine bilgilendirme yapılıp yapılmadığına'' ilişkin bir soruyu Apaydın, şöyle yanıtladı:

    ''Bu konu, şu anda farklı zeminde tartışılıyor. Şimdi bu olayla, Haydarpaşa'nın basit onarım iznini karıştırmayalım. Buradaki olay basit onarım değildir. Buradaki onarım sadece yıl sonları sonbaharda yağan aşırı yağmurların çatıya zarar vermemesi için yapılan bir süreçtir. Bu basit bir onarım değil, acil onarım gerektiren bir önlem. Burada kurul ve yetkililerin açıklamalarıyla, bizim arkadaşların yaptığı işler birbirinden farklı işler.

    Biz Haydarpaşa projesinde basit onarım dediğimiz çatıdaki tamirat, tadilat işlemlerimizi 5 No'lu Kurul ile yazışmışız ve bununla ilgili projelerimizin hazırlıklarını yapmışız. Basit onarım ilerideki günlerde açığa çıkacaktı. Buradaki önlem şudur: Çatıdan yağmur yağıyorsa durdurmayacak mıyız? Bunu yaptı arkadaşlarımız. Ayrıca kendimiz de bir teknik heyet kurduk, biz de inceleme yapacağız.''

    Haydarpaşaport Projesi ile ilgili bir soru üzerine de Apaydın, bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koruma amaçlı imar projesi hazırlandığını anlattı. Bu sürecin devam ettiğini kaydeden Apaydın, şöyle devam etti:

    ''Belediye ve TCDD ihtiyaçlarını belirledi. Biz TCDD olarak zaten Haydarpaşa'yı kullanacağız. Burada bir sıkıntı yok. Tamamını kullanacağız. Basında birtakım değişik haberler var, ama bunların tamamı asılsız iddialar. Haydarpaşa 100 yıldır kullanılan bir bina ve bundan sonra da yine TCDD kullanmaya devam edecek. 5 ve 6 No'lu kurullar, projeler ile ilgili son durumu değerlendirecektir. Özelleştirmeyle ilgili bir şey yok. Burası TCDD'nin malı ve malı olarak da kalacaktır'' dedi.

    -DEMİRYOL-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI-

    Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası (Demiryol-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay da burada yaptığı açıklamada, yangının demiryolu çalışanları ve tüm ülke halkını üzdüğünü söyledi.

    Yolcuların, yangının meydana geldiği Haydarpaşa Garı'na, can güvenliği gerekçesiyle alınmadığını vurgulayan Atalay, şunları kaydetti:

    ''Bizim arzumuz, temennimiz, binanın eskisinden daha güzel restore edilip İstanbul halkına, Türk halkına ve biz demiryolu çalışanlarına sunulması. Dün Sayın Bakanla da konuştuk, bu bina çok önemli. Aynı zamanda Anıtlar Kuruluna bağlı bir binadır. Ekonomik bedeli ne olursa olsun Bakanlığımız, Genel Müdürlüğümüz bununla ilgili hiçbir harcamayı kısıtlamadan bu binayı yaparlar.

    Biz Demiryol-İş'e düşecek bir iş olursa elimizden geleni yapacağız. Maddi manevi bir katkı sağlanacaksa biz gözümüzü kırpmadan bu bina için her şeyi yapmaya hazırız.''




    Haydarpaşa'da deliller toplandı Yorumları