BDP binasının kundaklamansı davası görüşüldü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-30-2010 (15:07)   Son Mesaj: 11-30-2010 (15:07)    Cevap: 0    Gösterim: 422  

    11-30-2010

    BDP binasının kundaklamansı davası görüşüldü

    BDP binasının kundaklamansı davası görüşüldü


    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, 27 Temmuzda 4 polis memurunun şehit edilmesinin ardından çıkan olaylar sırasında BDP binasının kundaklanmasıyla ilgili 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

    Dörtyol 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasına sanıklar M.D (18), N.S.A (20), E.K. (19) ile duruşmaya gelmeyen M.B'nin (28) vekili katıldı. Sanıklar, üzerlerine atılan suçlamaları kabul etmedi.
    Davaya katılan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da duruşmaya müdahil oldu.

    Duruşmada, müşteki avukatı Aynur Pınar Acar, olayın organize bir suç olduğunu iddia ederek, BDP binasının yakılması olayıyla ilgili görüntülerin ve ses kayıtlarının yer aldığı taşınabilir belleği mahkemeye sundu.

    Mahkeme heyeti, aynı olayla ilgili yaşları küçük olduğu için dava dosyaları ayrı değerlendirilen H.O.T, H.G, M.Ç'nin de dosyalarının bu dava ile birleştirilmesine karar vererek, eksiklerin giderilmesi ve tanık çağrılması için duruşmayı 4 Ocak 2011 tarihine erteledi.

    Sanıkların, Türk Ceza Kanununun 216. maddesine göre, ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme'' ile 152. maddesinde yer alan ''siyasi parti veya meslek kuruluşlarının kullanımında olan bina ve tesis veya eşyaya zarar verme'' suçlamasıyla 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

    Milletvekili Sakık, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de hukukun, huzurun ülkesini yaratmaya hep birlikte aday olduklarını söyledi.

    Bir süre önce Dörtyol'da ''despot bir anlayışla halklar arasındaki kavgayı, şiddeti tetikleyen bir Kürt-Türk çatışmasına sebep olabilecek olayı'' incelemek ve duruşmayı izlemek için geldiklerini ifade eden Sakık, ''Olayları asıl tetikleyen failler ortada yok. Burada asıl failler kimse, halklar arasındaki savaşı, kışkırtmayı kimler tetikliyorsa onlar ortaya çıkarılmalı. Eğer bu çıkmazsa adalet ve hukuk lafta kalır'' diye konuştu.

    Halkın can ve mal güvenliğine kast edenlerin özgürlüklerine kavuştuğunu öne süren Sakık, böyle hukukun olmayacağını belirtti. Hukuk oturmadığı sürece demokrasi mücadelelerinin hayatın her alanında devam edeceğini vurgulayan Sakık, şöyle devam etti:

    ''Buradaki Kürt halkı, Türkiye demokrasi güçleri yalnız değildir. Biz halklar arasındaki kavga ve şiddeti asla istemiyoruz. Burası bizim anayurdumuz. Dörtyol, buradaki Türk halkının ne kadar anavatanı ise Kürt halkının da anavatanıdır. Hepimizin sığınacağı en son liman ve sığınak hukuk ve yargıdır. Bunun için yargıçlar bu olay nereye kadar gidiyorsa üstüne gitmeli. Bunu başarırlarsa halkların kardeşliğini birlikte hayata geçirebiliriz. Bütün halkımızı sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Ama halkımız şunu iyi bilsin, asla yalnız değiller. Bedeli ne olursa olsun, hukukun ve huzurun ülkesini yaratmaya hep birlikte adayız.''

    Sakık, daha sonra BDP İlçe binasına geçerek partililerle bir araya geldi.




    BDP binasının kundaklamansı davası görüşüldü Yorumları