Kılıçdaroğlu, 3 subayı böyle savundu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-30-2010 (14:34)   Son Mesaj: 11-30-2010 (14:34)    Cevap: 0    Gösterim: 456  

    11-30-2010

    Kılıçdaroğlu, 3 subayı böyle savundu

    Kılıçdaroğlu, 3 subayı böyle savundu


    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Meclis Grubu'nda Türkiye'nin sık sık gerçek gündeminden uzaklaştığını söyledi. Görevden alınan 3 subay ile ilgili hukuk sürecine dikkat çekti, Erdoğan'ı Evren'e benzetti

    Gündeme yeni iddialar geldi. Her sabah kaltığımızda Türkiye'de yeni gündem var. Türkiye'de yolsuzluk adaletsizlik fazla olduğu için, sağlıklı gündem yok.
    Türkiye'de komzik odalara girildi günlerce yorumlar yapıldı. Suikast iddiaları gündeme geldi. Ne oldu neden birisi bir şey açıklamıyor. Türkiye gündemini böyle değiştirmek kimin işine yarar. Halkın çıkarlarını gündemini savunmak gerek. Bunlar halkın gündeminden uzaklaştırıyor. Her yurttaşa düşen görev her şeyi halka anlatmak zorundayız. AKP yapay gündemlerle Devlete egemen olmak, kendi hukukunu oluşturmak istiyor.

    Geçen hafta gündemde 3 rütbeli subay vardı. Gazeteler bununla ilgiliydi. Herkes bu konuyu konuşuyordu. Yandaş medyada yorum yapan herkes yapılan işin doğru olduğunu anlatıyordu.

    Konuşmayan 3 subaydı konuşma hakları yoktu. İnsanların hak arama özgürlüğü başbakanın lütfu değildir. Hukukun anayasanın her yurttaşa verdiği haktır bu.

    Şimdi deniyor ki neden hak arıyorsunuz. YAŞ'ın altında imzam yok diyor Başbakan ama karar çıkmış üstelik hukukta öyle düzenlemede yok. Kurt kuzuyu yiyecek suyu bulandırmayın deniyor.

    Yetkinni yerinde kullanılması önemlidir. Mesela Başbakan protestosuna tank topla gidersiniz. Ya da yasadışı eylemdir mikrofona konuşur gider. Orantısız güç kavramı yer alıyorsa yetkinin hukuk içinde kullanılması gerekir diyoruz. 3 Subay açığa alındı, onlar ne diyorlar. Haksızlığa uğradık yargıya gideceğiz diyorlar. Anayasa'da madde var. İdarenin her türlü eylem ve işlemine karşı yargı yolu açıktır deniyor. Bir de şu gündeme geldi. Orası Askeri İdare Mahkemesi oradan kararlar doğru çıkmaz deniyor. Ama bu adam asker istese de başka mahkemeye gidemez.

    Eylem ve söylemleri farklı olan partilerin gizli gündemleri vardır. AKP'nin de gizli gündemi vardır. Mahkeme kararı hoşlarına gitmezse, Meclisten karar çıkaracaklar. Burada hukukun üstünlüğü mü yoksa üstünlerin hukuku mu var? AKP ile şantaj hukuku dönemi başladı. Yaptıklarına bak senin Evren döneminden ne farkın var?

    Asker kışlada olmadı, siyasetin emrinde olmalı ama asla siyasetin oyuncağı olmamalıdır.

    ayrıntılar gelecek




    Kılıçdaroğlu, 3 subayı böyle savundu Yorumları