Vali Bektaş: Yaraları sarmak önemli   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-30-2010 (11:54)   Son Mesaj: 11-30-2010 (11:54)    Cevap: 0    Gösterim: 493  

    11-30-2010

    Vali Bektaş: Yaraları sarmak önemli

    Vali Bektaş: Yaraları sarmak önemli


    Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Bulanık ilçesinde geçen yıl yaşanan olaylara ilişkin, ''Yaraları kaşımak değil sarmak önemlidir. Akıllı insanlar yaraları sararlar, kaşımazlar'' dedi.

    Vali Bektaş, düzenlediği basın toplantısında, Muş'un Bulanık ilçesinde geçen yıl yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, acıları büyütmenin kimseye yarar sağlamayacağını söyledi.
    Bir gazetecinin, 15 Aralık tarihinde düzenlenecek programa Valilik veya Kaymakamlık nezdinde katılımın olup olmayacağı yönünde sorusuna Bektaş, mevlit türü program olması halinde programa katılacaklarını, başka bir düşünce olması halinde ise Valilik veya Kaymakamlık nezdinde katılımın olmayacağını bildirdi.

    Bulanık olaylarının çok üzücü olduğunu kaydeden Bektaş, ''Konuyu sürekli gündemde tutmak kimsenin yararına değildir. Ölenlerin ruhuna bir mevlit okutulacaksa biz de gider dua ederiz. Hep beraber gidip yaraları saralım. Aileleri ziyaret edelim, onların acısını paylaşalım ama acıları deşmeyelim. Aksi bir şeyi istemeyiz, müsaade de etmeyiz. İşe olumlu tarafından bakmak lazım. Yaraları kaşımak değil sarmak önemlidir. Akıllı insanlar yaraları sararlar, kaşımazlar. O gün için nasıl bir program düzenleneceğini bilmiyorum'' diye konuştu.

    Muş'un Bulanık ilçesinde 15 Aralık 2009 tarihinde, DTP'nin kapatılmasını bahane eden bir grubun gösterisinde Kemal Ağcan ile Necmi Oral, Turan Bilen isimli esnafın ateş açması sonucu hayatını kaybetmiş, 10 kişi de yaralanmıştı.




    Vali Bektaş: Yaraları sarmak önemli Yorumları