Wikileaks terör örgütü ilan edilecek   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-30-2010 (10:43)   Son Mesaj: 11-30-2010 (10:43)    Cevap: 0    Gösterim: 403  

    11-30-2010

    Wikileaks terör örgütü ilan edilecek

    Wikileaks terör örgütü ilan edilecek
    Yayınladığı gizli belgelerle tüm dünyayı şok eden, ABD hükümetinin zor durumda kalmasına yol açan Wikileaks, ABD'nin terör örgütü listesine girebilir. Bu listeye girerse, sitenin ve ona destek verenlerin akıbeti ne olacak?


    Wikileaks'in yayınladığı yeni gizli belgeler tüm dünyayı karıştırdı. ABD'nin dış politikası hakkında çok kritik bilgilerin ve müttefiklerin içinde olduğu birçok ülkenin hükümetleri hakkında çeşitli görüşlerin bulunduğu belgelerin yankısı daha uzun bir süre devam edecek gibi gözüküyor. (Wikileaks Nedir?)

    Wikileaks tarafından yayınlanan belgeler tüm dünyayı karıştırsa da en büyük etkiyi ABD'de gösterdiği kesin. Öyle ki, ABD yetkilileri Wikileaks'i resmen düşman olarak ilan etmek üzere.




    Wikileaks'in yayınladığı belgeler tüm dünyada şok etkisi yarattı


    "Terör Örgütü İlan Edilsin"


    Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, ABD Anayurt Güvenliği Komitesi'nin yeni başkanı olmaya hazırlanan Peter King, WikiLeaks'in aynı El Kaide gibi bir terörist organizasyon olarak kabul edilmesini talep etti.

    King, ABD Dışışleri Bakanı Hillary Clinton'a gönderdiği mektupta, Wikileaks'in ABD'nin ulusal güvenliği için açık bir tehdit olduğunu dile getirerek, sitenin terörist organizasyonlar için belirlenen kriterlere uyduğunu iddia etti.

    Terör Örgütü Olursa Ne Olur?

    Wikileaks'in resmen bir terör örgütü olarak ilan edilmesi beraberinde çok ilginç sonuçlar doğurabilir. (Wikileaks Belgelerinde Türkiye'nin Adı Geçiyor)

    WikiLeaks sunucularının ABD'de olmasının yanı sıra sitenin gelirleri de büyük ölçüde PayPal üzerinden gelen bağışlara dayalı.

    Terör örgütü olarak ilan edildiği takdirde, Wikileaks yasal yollardan gelen tüm gelirlerinden olabilir.




    Wikileaks'in terör örgütü olarak ilan edilmesi gündemde


    Yardım ve Yataklık

    Bunun dışında, terör örgütüne yardım ve yataklık suçları kapsamında WikiLeaks ile iş yapan herkesin başı çok ciddi derde girebilir.

    Wikileaks'e hosting hizmeti verenlerden bankalara, hatta Wikileaks'e ofis kiralayan ya da oraya yiyecek götürenlere kadar bile herkes terör örgütüne yardım ve yataklıktan yargılanabilecek.


    :: Wikileaks'in akıbeti sizce ne olacak?


    SDN - ShiftDelete.Net





    Wikileaks terör örgütü ilan edilecek Yorumları