Davutoğlu: Clinton bizden özür diledi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-29-2010 (22:34)   Son Mesaj: 11-29-2010 (22:34)    Cevap: 0    Gösterim: 593  

    11-29-2010

    Davutoğlu: Clinton bizden özür diledi

    Davutoğlu: Clinton bizden özür diledi


    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Amerikalı mevkidaşı Hillary Clinton'la bir araya geldi. Görüşmede, WikiLeaks sitesinde yayınlanan gizli ABD Dışişleri Bakanlığı dokümanları da gündeme geldi.

    Görüşmenin ardından basına kısa açıklama yapan Bakan Davutoğlu, ABD'nin söz konusu belgelerle ilgili önceden yaptığı bilgilendirmeden ötürü muhatabına teşekkür etti. İki ülke arasındaki ilişkileri 'model ortaklık' ve 'stratejik ortaklık' olarak tanımlayan Davutoğlu, görüşmede çeşitli gündem maddelerini ele aldıklarını söyledi.
    ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ise dünyanın en önemli ikili ilişkilerinden Türk-Amerikan ilişkilerini güçlendirip derinleştirerek sürdürmeye kararlı olduklarını söyledi. Dışişleri Bakanı Davutoğlu'yla görüşmenin kendisi için her zaman çok yapıcı olduğunu ifade eden Clinton, ''Çünkü, sadece Türkiye ve ABD'nin birlikte yapabileceği, yapılması gereken çok fazla şeyimiz var.'' şeklinde konuştu.

    Ahmet Davutoğlu, 'İddia edilen belgelerde adımız geçtiği için Clinton bizden özür diledi' dedi..




    Davutoğlu: Clinton bizden özür diledi Yorumları