Wikileaks belgeleri ne anlatıyor CANLI   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-29-2010 (22:16)   Son Mesaj: 11-29-2010 (22:16)    Cevap: 0    Gösterim: 819  

    11-29-2010

    Wikileaks belgeleri ne anlatıyor CANLI

    Wikileaks belgeleri ne anlatıyor CANLI


    Ülke TV'de Ünal Tanık, Hasan Öztürk ve İbrahim Kahveci'nin birlikte sunduğu 'Aslında Ne Oldu' programında Wikileaks sitesinde yer alan belgelerle ilgili ayrıntıları masaya yatırdı.



    Ülke TV'de Aslında Ne Oldu programı yine gündemi masaya yatırıyor. Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık, Ülke TV Genel Yayın yönetmeni Hasan Öztürk ve Yeni Şafak gazetesinden İbrahim Kahveci gündeme damga vuran Wikileaks belgelerini tartışıyor.
    Hasan Öztürk, Wikileaks'ta Türkiye'ye yönelik belgelerin bundan sonraki sürece nasıl yansıyacağının iyi irdelenmesi gerektiğini belirterek ABD-Ankara ilişkilerini büyük ölçüde etkilemeyeceğini belirtti.

    Ünal Tanık, 8 bin'e yakın belgenin 7 bin civarında belgenin Türkiye ile ilgili ilgili olduğunu, Ancak bunların tümünün belge olmadığını, bunların birçoğunun bilgi notu ve yazışmalardan oluştuğunu belirtti.

    Programa telefonla katılan Mahir Kaynak ise bu belgelerin sıradan biri tarafından dışarı çıkaralamayacağını bunun içerdeki bazı güçler tarafından dışarı çıkarıldığını bunun Türkiye'ye yönelik olmasının önemli olduğunu dile getirerek "Burda asıl hedef, AK Parti'yi bölme amacı taşıdığını belirterek "Türkiye'de AK Parti'ye bir iktidar altarnatifi olmadığını bunun için AK Parti'yi bölmeye yönelik hedefler taşındığını ileri sürdü. Kaynak, Erdoğan ile ilgili 8 ayrı hedefin söylenmesi ve yolsuzluk iddialarına yer verilmesi Türkiye'nin geleceğine yönelik hesapları ortaya koymaktadır.

    Türkiye'nin AB'ye girmek istemesi, Ortadoğu'ya Balkanlara açılması, İran'la sıcak ilişkiler kurmasının onların mantığında mümkün olmadığını bunun ardında başka hesapların olabileceği düşüncesindeler.

    Kaynak, Azerbaycan'ın Türkiye'ye yönelik tavrının ortaya konmasını da Aliyev'in Rusya'yı desteklediği için Avrupa'nın projesi olan Nabucco'ya soğuk yaklaştığını bu sözlerle de tavrını ortaya koyduğunu söyledi.




    Wikileaks belgeleri ne anlatıyor CANLI Yorumları