Berat Albayrak Wikileaks'a dava açacak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-29-2010 (20:58)   Son Mesaj: 11-29-2010 (20:58)    Cevap: 0    Gösterim: 567  

    11-29-2010

    Berat Albayrak Wikileaks'a dava açacak

    Berat Albayrak Wikileaks'a dava açacak


    Çalık Holding CEO'su Berat Albayrak, Wikileaks adlı internet sitesindeki açıklamalara dayanılarak bazı medya kuruluşlarınca yayımlanan haberlere ilişkin yasal haklarını arayacaklarını söyledi.

    Albayrak, haberlere ilişkin, ''Manevi haklarıma ve itibarıma saldırı teşkil eder nitelikteki haberlerde yer bulan asılsız, kasıtlı iddia ve isnatları şahsım ve ailem adına reddettiğimi, bu haberlere karşı tüm yasal haklarımızı saklı tutarak belirtirim'' ifadesini kullandı.
    Albayrak, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

    ''Medyada Wikileaks'in açıkladığı belgelere dayandırıldığı belirtilerek yayımlanan haberlerde, şahsım ve babam Sadık Albayrak hakkında gerçek dışı, yanıltıcı, manevi haklarımızı ve itibarımızı zedeleyen bilgi ve değerlendirmelere yer verilmiş olması nedeniyle bir açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

    Yaşamını sade bir vatandaş olarak sürdüren, hiçbir ticari faaliyeti bulunmayan babam Sadık Albayrak emekli bir gazetecidir. Kendisi hayatı boyunca dürüstlüğü ilke edinmiş ve attığı her adımda doğrularından taviz vermemiştir. El Pais gazetesine atıfta bulunarak kendisini Antalya Büyükşehir Belediyesi raylı sistem ihalesi ile ilişkilendiren haberler tamamen gerçekdışı, objektif değerlendirmeden uzak, önyargılı ve maksatlı bir yaklaşımdır.

    Yine bu asılsız haberlerde şahsımın Moskova'ya giderek Rusya Başbakanı Sayın Putin'in ve İtalya Başbakanı Sayın Berlusconi'nin enerji sektöründeki çıkarlarını incelemiş olduğu yazılmıştır. Rusya'da kişisel bir iş bağlantım olmadığı gibi, bugüne kadar hayatımda Moskova'da hiç bulunmadığımı da özellikle belirtmek isterim. Bu spekülatif haberlerin bazı kişilerce kasıtlı olarak yapıldığına ve şahsım ile ailemin hedef alındığına dikkatinizi çekerim.

    Manevi haklarıma ve itibarıma saldırı teşkil eder nitelikteki haberlerde yer bulan bu asılsız, kasıtlı iddia ve isnatları şahsım ve ailem adına reddettiğimi bu haberlere karşı tüm yasal haklarımızı saklı tutarak belirtirim.''

    (SOY-İU)

    29.11.2010 19:53:56




    Berat Albayrak Wikileaks'a dava açacak Yorumları